Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parc pentru copii şi pensionari în centrul localităţii Lipniţa (galerie foto)

ro

24 Jun, 2011 00:32 1624 Marime text
Lipnita_primar_Florin_Georgel_Onescu_04.jpgAdministraţia locală a comunei Lipniţa a realizat un parc pentru copii în centrul localităţii cu acelaşi nume.

Părculeţul, cu o suprafaţă de peste o mie de metri pătraţi, a fost inaugurat pe 1 iunie. Au fost amplasate elemente de joacă pentru copii, dar şi un foişor pentru bătrâni. Potrivit primarului comunei, Florin Onescu, investiţia a fost finanţată de la bugetul local, costul realizării parcului fiind de 50.000 de lei.

Primăria se va ocupa şi de construirea unei parcări, situată în spatele sediului administrativ, pentru utilajele serviciului gospodăresc: un buldoescavator, un tractor cu freză, o remorcă, o ambulanţă, un microbuz şi un jeep pentru intervenţii. Parcarea va avea o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi.

lipnita_parc_lipnita.jpgO prioritate pentru autoritatea locală din Lipniţa este şi proiectul transfrontalier derulat în colaborare cu localitatea bulgară Kainargea. Săptămâna trecută, la Primăria Lipniţa, a avut loc deschiderea ofertelor pentru contractul de proiectare şi execuţie a drumului transfrontalier Lipniţa-Kainargea. Valoarea estimată a contractului este de aproape 12,5 milioane de lei fără TVA. Reamintim că autoritatea locală din Lipniţa este liderul proiectului derulat în parteneriat cu localitatea bulgară Kainargea, al cărui buget total este de 6.080.205,70 euro, din care comuna Lipniţa va beneficia de 4.393.777 euro, iar Kainargea de 1.686.428,70 euro. De precizat că lungimea drumului ce va fi realizat prin acest proiect este de aproape 11 km.

La deschiderea ofertelor pentru contractul de proiectare şi execuţie s-au înscris patru agenţi economici: SC Straco Grup SRL în asociere cu SC Proms Concept Grup SRL şi Euro Proiect SRL; SC Trancrad SRL în asociere cu SC Poyry Romania SRL; SC Asfalt Super SRL în asociere cu SC Acval SRL şi Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii