Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Agigea reabilitează termic instituţiile de învăţământ

ro

01 Oct, 2010 03:02 1148 Marime text

Agigea_Cristian_Carjaliu_010.jpgPrimăria Agigea va reabilita termic imobilele în care funcţionează instituţiile publice.

Comuna a obţinut o finanţare în valoare de zece miliarde de lei vechi prin Programul „Casa Verde", derulat cu fonduri de mediu. Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că datorită acestui sprijin financiar vor fi reabilitate energetic primăria, Şcoala „Ion Borcea", Grădinţa „Riţă-Gărgăriţă", sala de sport din Lazu şi şcoala din aceeaşi localitate. Valoarea totală a investiţiei este de zece miliarde de lei vechi, din care 25% este co-finanţarea autorităţii locale din Agigea, iar restul de 75% - finanţarea nerambursabilă. Primarul Cîrjaliu şi-a exprimat speranţa ca până la reabilitarea termică a şcolii din Lazu să renoveze imobilul în care funcţionează unitatea de învăţământ.

Se pregăteşte licitaţia pentru cămin

O prioritate pentru administraţia locală din Agigea este şi construirea unui cămin cultural. Edilul comunei Agigea a precizat că urmează să fie demarată procedura de achiziţie pentru construirea aşezământului cultural. Obiectivul va fi realizat pe parcursul a doi ani, prin intermediul SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, din subordinea Consiliului Judeţean. Valoarea totală a lucrării este de 1.500.000 lei. În acest sens, pentru anul 2010 a fost prevăzută în bugetul SRL-ului suma de 500.000 de lei, urmând ca în 2011 să fie alocaţi şi restul banilor. Primarul Cristian Cîrjaliu a subliniat că investiţia este binevenită pentru comunitatea locală pe care o reprezintă, cu atât mai mult cu cât în comună nu există niciun cămin cultural.

În ceea ce priveşte derularea lucrărilor de construcţie a grădiniţei noi din Agigea, primarul comunei a declarat că lucrările s-au reluat, pentru turnarea plăcii, şi s-au oprit din nou. „Până una alta, constructorul este sub contract", a adăugat edilul.

Pentru continuarea proiectelor pe care le desfăşoară, dar şi pentru demararea altora noi, Primăria Agigea vrea să-şi consolideze echipa de specialişti. Autoritatea locală angajează consilier juridic şi un specialist pentru Serviciul Audit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii