Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii comunităţilor din ADIM susţin colectarea deşeurilor de către asociaţie

ro

15 Oct, 2010 03:14 1381 Marime text
Primarii comunelor care fac parte din Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară Medgidia s-au reunit marţi, pentru a discuta dacă susţin în continuare proiectul de colectare a deşeurilor demarat de ADIM sau dacă renunţă şi se alătură proiectului similar derulat de către Consiliul Judeţean Constanţa.

La întrunire au participat primarii comunelor Siliştea, Peştera, Cuza Vodă, Crucea, Ostrov, Cobadin, Mircea Vodă, Topalu, Băneasa, Aliman, al oraşului Băneasa, al municipiului Medgidia, viceprimarul comunei Dobromir şi consilierul personal al primarului din Tortoman. Au fost absenţi reprezentanţii comunelor Deleni, Oltina şi Adamclisi. Potrivit unor surse, toţi primarii prezenţi la întâlnire au fost de părere să continue proiectul de colectare a deşeurilor la care sunt parteneri în ADIM, cu atât mai mult cu cât s-a organizat şi achiziţia publică pentru desemnarea operatorului de colectare a gunoiului. Potrivit reprezentanţilor ADIM, planul de colectare a deşeurilor din localităţile membre ADIM va deveni funcţional de la 1 noiembrie. Au deja achiziţionate autogunoierele, iar în momentul de faţă ADIM aşteaptă punctul de vedere al Ministerului Mediului referitor la amplasarea gropii ecologice la Medgidia.

Reamintim că între ADIM şi CJC există o dispută cu privire la amplasarea gropii de gunoi, ambele structuri având în derulare proiecte de colectare a deşeurilor, în condiţiile în care, în judeţul Constanţa, mai este permisă amplasarea unei singure gropi în afară de cele existente.

CJC n-a răspuns invitaţiei

Din ADIM fac parte 17 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, iar ADI Dobrogea a avut la constituire, în 2009, 50 de membri. Preşedinte al ADI Dobrogea este nimeni altul decât preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, iar cel al ADIM, Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia. Unele primării sunt în acelaşi timp şi membre ale ADIM, dar şi ale ADI Dobrogea. Din ADIM fac parte: municipiul Medgidia, oraşul Băneasa şi comunele Cuza-Vodă, Siliştea, Tortoman, Mircea Vodă, Castelu, Oltina, Aliman, Crucea, Ostrov, Peştera, Dobromir, Topalu, Deleni, Ion Corvin şi Cobadin. De precizat că reprezentanţii CJC nu au participat la întrunirea de marţi a ADIM, deşi au fost invitaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Contabilu 25 Oct, 2010 08:10 Referitor la autogunoiere, ele au fost achizitionate de municipiul Medgidia. Ma intreb cum vor fi ele folosite de ADIM si cat vor plati in plus fata de Medgidia, celelalte localitati din cadrul asociatiei?
  • Contabilu 25 Oct, 2010 08:08 Punem pariu ca Ministerul Mediului nu va fi de acord cu groapa de la Medgidia? Au mai respins o data ideea, in urma cu un an, pentru ca in tratatul de aderare la UE s-a stabilit ca groapa ecologica va fi realizata la Tortomanu sau la Mircea Voda. Nu mai stiu exact. Ca Medgidia sa aiba groapa ecologica este nevoie nu de acceptul Ministerului Mediului ci de cel al Comisiei de la Bruxelles, mai precis al Comisarului pentru Mediu de acolo.