Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:41 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii refuză distribuirea alimentelor comunitare în campania electorală!

ro

29 Nov, 2012 03:00 2075 Marime text
alimente_-_ajutoare_zahar_ulei_uniunea_europeana.jpgSpre deosebire de anii trecuţi, alimentele comunitare sosesc cu întârzieri la Constanţa. Se vehiculează faptul că alimentele ar fi puse la păstrare de Consiliul Judeţean Constanţa pentru a fi împărţite cât mai aproape de data de 9 decembrie în scop electoral. Ce părere au primarii despre acest zvon şi dacă vor lăsa să fie transformată campania cu alimentele comunitare în una electorală sunt întrebări la care veţi găsi răspuns în rândurile următoare.

Rasova, Albeşti, Limanu, Lipniţa, Târguşor sunt doar o parte dintre localităţile din judeţ în care alimentele de la Uniunea Europeană, distribuite de Consiliul Judeţean Constanţa, nu au ajuns.

„Ar fi mai bine ca produsele să vină după data de 9 decembrie"

Dumitru Dragu, şeful autorităţii locale de la Târguşor, speră ca alimentele comunitare distribuite prin Consiliul Judeţean să vină după data de 9 decembrie. „Ar fi mai bine ca alimentele să vină după data de 9 decembrie şi nu înainte, întrucât se speculează mult pe această temă. Oamenii spun că sunt bani de campanie, iar cei care nu primesc spun că lor nu li se dă şi de aici încep o serie de discuţii şi nemulţumiri", a declarat primarul.

„În niciun caz nu avem în vedere să dăm alimentele pentru campanie"

alimente_-_ajutoare_zahar_ulei_uniunea_europeana_2.jpgNicolae Iustin Urdea, primarul de la Limanu, declară că localnicii încă nu au primit alimentele comunitare. Şeful autorităţii locale susţine că i s-a propus recent de către reprezentanţii Consiliului Judeţean să ridice o parte din alimente şi mai apoi să vină să le ia şi pe celelalte. Primarul a mărturisit că a refuzat această variantă din considerente economice, dar şi pentru a evita să-i cheme pe oameni de două ori la coadă. Nicolae Iustin Urdea a menţionat că, în cazul în care Consiliul Judeţean îl va chema la începutul lunii decembrie să ridice alimentele, o va face, însă le va distribui după campania electorală. „Prefer să împart alimentele în pragul sărbătorilor. Nu este bine să asociem distribuirea alimentelor cu campania electorală. În niciun caz nu avem în vedere să dăm alimentele pentru campanie", a punctat Nicolae Iustin Urdea.

„Ajutoarele comunitare nu au scop electoral"

Primarul de la Albeşti, Gheorghe Moldovan, declară că oamenii trebuie să înţeleagă faptul că alimentele de la Uniunea Europeană nu au scop electoral, indiferent de perioada în care sunt împărţite. De asemenea, şeful autorităţii locale a menţionat că reprezentanţii Consiliului Judeţean i-au propus săptămâna trecută să vină să ridice o parte din alimente, însă nu a făcut-o, preferând să aştepte sosirea în judeţ a tuturor alimentelor, pentru a nu-i chema de două ori la coadă pe cei 400 de beneficiari.

„Mai bine nu ar mai veni aceste alimente"

Primarul de la Rasova, Mihalache Neamţu, a precizat că anul trecut comuna sa a numărat 300 de beneficiari. Gospodarul-şef declară că anul acesta Consiliul Judeţean Constanţa încă nu i-a trimis alimentele, afirmând că sunt în comună oameni nerăbdători, care îl întreabă când vin ajutoarele europene. Şeful autorităţii locale nu aşteaptă aceste alimente nici în campania electorală, nici după campanie, el fiind de părere că mai bine ar fi ca aceste alimente să nu mai vină deloc. „Mai bine nu ar mai veni aceste alimente, întrucât noi, ca autoritate locală, ne facem duşmani. Avem o grămadă de oameni nemulţumiţi din cauza acelui plafon. Astfel, sunt pensionari cu venituri de 410 lei care nu au dreptul la acest ajutor întrucât plafonul maxim este de 400 de lei. Sunt şi şomeri care au o situaţie bună şi care primesc aceste ajutoare. Părerea mea este că ori le dai la toţi aceste ajutoare, ori mai bine nu le mai dai deloc", a afirmat primarul.

La Lipniţa, viceprimarul Ioan Burcea susţine că, de asemenea, localnicii nu au primit alimentele de la Consiliul Judeţean şi că nu ştie exact când vor veni. Burcea a afirmat şi că aici oamenii nu sunt atât de nerăbdători ca în alte comune în privinţa ridicării ajutoarelor comunitare. Şi la Lipniţa nemulţumirile şi-au făcut locul. Burcea declară că sunt pensionari care iau pensia de la stat, cea de veterani de război şi cea de la bulgari pe acelaşi cupon şi nu pot beneficia de ajutoarele comunitare întrucât veniturile lor depăşesc 400 de lei. În acelaşi timp, sunt persoane care iau cele trei tipuri de pensie pe cupoane separate şi, deşi au venituri de peste 400 de lei, ei pot intra în posesia alimentelor în baza cuponului cu pensia de stat, omiţând să prezinte celelalte cupoane. Burcea afirmă că această situaţie este prezentă în toată ţara şi că ar trebui reglementată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii