Primarul din Băneasa, în audienţă la ministrul Sănătăţii Gelu Iordache - „Spitalul are 32.000 de beneficiari şi nu trebuie desfiinţat"
Primarul din Băneasa, în audienţă la ministrul Sănătăţii: Gelu Iordache - „Spitalul are 32.000 de beneficiari„Am primit o adresă prin care ni s-a adus la cunoştinţă faptul că Spitalul Băneasa urmează să se transforme în azil de bătrâni. Din câte am înţeles, cheltuielile aferente acestei transformări ar urma să fie asigurate de către minister, timp de 36 de luni, după care azilul va trece la comunitatea locală. Merg la Bucureşti tocmai pentru a discuta această problemă cu domnul ministru şi pentru a o lămuri", ne-a declarat primarul oraşului Băneasa. Edilul este nemulţumit din cauza faptului că, deşi Centrul de sănătate Băneasa a fost preluat de către Consiliul Local Băneasa, administraţia locală nu a fost consultată cu privire la transformarea ce ar viza instituţia sanitară care aparţine de oraş.
Spitalul, construit pe timpul lui Carol I
„Nu înţeleg cum a fost posibil să nu fim consultaţi. Cred ca firesc era să fim şi noi întrebaţi care este soluţia cea mai bună pentru unitatea sanitară de pe teritoriul oraşului nostru. În plus, dacă ar fi să se facă un azil de bătrâni, nu ştiu cum s-ar putea concretiza acest plan în clădirea în care funcţionează acum spitalul... Spitalul a fost construit pe vremea lui Carol I şi nu cred că se poate recompartimenta. Poate dacă îl dărâmă. Cred că mai potrivită pentru înfiinţarea unui azil de bătrâni ar fi clădirea în care a funcţionat Judecătoria Băneasa. Este o clădire frumoasă, dotată cu centrală termică, compartimentată, cu spaţii verzi, brazi în faţă, brazi în spate, teren de 3.000 - 4.000 mp, iarbă verde. De asta spun că era bine să ne fi consultat şi pe noi cineva", a adăugat primarul Gelu Iordache. Edilul oraşului Băneasa a precizat că şi dacă Ministerul Sănătăţii vede oportună înfiinţarea unui centru pentru persoane vârstnice la Băneasa, nu crede că este nevoie să se desfiinţeze Centrul de sănătate din oraş. „Cred că spitalul ar trebui să rămână spital pentru că sunt 32.000 de beneficiari ai acestui centru de sănătate, locuitori ai judeţului de la Deleni şi până la Ostrov, care nu au cum să ajungă repede, în caz de urgenţă, la Medgidia sau la Constanţa. De exemplu, dacă cineva din Ostrov ar avea nevoie de îngrijiri medicale ar trebui să parcurgă 150 km până la Spitalul Medgidia şi 170 până la Constanţa", a subliniat primarul Gelu Iordache.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- tinty 28 Mar, 2011 23:03 merita sa fie inchis, e o gaura neagra, de ce sa platim pt lucruri care nu beneficiem, cu personalul lasa de dorit, adik e foarte neprgatit, noroc cu doctorii iesiti la pensie, e m-ai bine un centru de prim ajutor acolo decat un spital, ducetiva sa vedeti conditile si personalul inapt sa profeseze, acolo mori cu zile si cat se fura si cum stau si dorm asistentele si infirmierele noapte plus urgi daca intelege-ti. am fost si am vazut ce se intampla acola si ce vb personalul acolo.