Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:30 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Scoala bate violenta", la Harsova

ro

05 Jun, 2009 02:11 3409 Marime text
mijloc_sus_harsova_primar_nadrag_tudor1.jpgAdministraţia locală susţine în continuare necesitatea înfiinţării unei secţii de jandarmi la Hârşova, pentru prevenirea faptelor în afara legii 

Liceul „Ioan Cotovu" din Hârşova a organizat, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o dezbatere cu tema „Şcoala bate violenţa".

Scopul întrunirii a fost acela de a transmite un mesaj elevilor, dar şi locuitorilor din Hârşova cu privire la combaterea violenţei.

La dezbatere a participat şi primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Grupul ţintă a fost format din 60 de copii, însă „beneficiari" indirecţi au fost elevii de la toate instituţiile de învăţământ de pe plan local.

Au fost împărţite pliante şi broşuri de informare cu privire la reducerea actelor de violenţă, colectivul de cadre didactice care s-a ocupat de organizarea evenimentului fiind format din: Maria Bucşan, Manuela Piştea, Marioara Mihai, psiholog Mariana Mircică şi profesorul Florin Motrogan - reprezentant al etniei rromilor.      

Potrivit primarului Tudor Nădrag, în Hârşova, comiterea faptelor de violenţă este frecventă în ultima perioadă. „Tinerii şi nu numai ei trebuie să înţeleagă că omul nu se impune în societate prin forţa muşchilor, ci prin capacitatea de a fi echilibrat, împăciuitor", ne-a declarat edilul oraşului. Primarul oraşului a reiterat afirmaţiile potrivit cărora unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă are mare nevoie de o secţie locală de jandarmi. Edilul a trimis repetate solicitări în acest sens, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, cerând o redistribuire a cadrelor din alte sectoare aflate în subordinea ministerului. Cererea primarului Tudor Nădrag nu a primit un răspuns favorabil până în prezent. „Le putem pune la dispoziţie un spaţiu ultramodern, dacă se va înfiinţa această secţie de jandarmi de care comunitatea are nevoie", a precizat edilul din Hârşova. Secţia de jandarmi ar putea funcţiona în clădirea pe care fostul primar Ionel Chiriţă a cumpărat-o cu două miliarde de lei şi a reabilitat-o cu 20 de miliarde de lei vechi, după cum susţin reprezentanţii primăriei.

harsova_liceul_ioan_cotovu.jpgEnergie neconvenţională pentru iluminatul public

Printre proiectele administraţiei locale, care vor prinde contur în perioada următoare, se numără construirea a 300 de apartamente prin ANL, asfaltarea străzilor din Hârşova - proiect de şapte milioane de euro, dar şi înfiinţarea unei staţii de transfer a deşeurilor, în valoare de cinci milioane de euro. Prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal, oraşul Hârşova intenţionează să obţină 10 milioane de euro pentru realizarea unor staţii de pompare, de epurare şi pentru reabilitarea surselor de apă de la care se alimentează comunitatea locală.

Primarul din Hârşova ne-a declarat că se poartă discuţii pentru realizarea iluminatului public prin surse neconvenţionale. Proiectul este o premieră în România şi se referă la iluminarea domeniului public pe bază de baterii solare şi mici turbine eoliene, care vor fi amplasate deasupra fiecărui stâlp. Potrivit lui Tudor Nădrag, acest tip de lămpi au o autonomie de 15 zile, iar prin utilizarea lor ca substitut al energiei electrice, oraşul ar putea economisi 500 de milioane de lei lunar.

Un alt proiect al administraţiei locale din Hârşova se referă la valorificarea potenţialului turistic al oraşului, care presupune şi exploatarea izvoarelor de apă termală. Primarul oraşului poartă discuţii, în acest sens, cu reprezentanţii Ministerului Turismului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii