Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vama Veche, 2 Mai, Limanu si Hagieni, promovate turistic cu bani europeni

ro

06 Aug, 2010 02:17 3264 Marime text
Limanu_primar_Iustin_Urdea_06_.jpgPrimăria Limanu a depus spre finanţare un proiect în baza Măsurii 313 - „Încurajarea activităţilor turistice"

Primarul din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, a depus spre finanţare un proiect pentru promovarea comunei pe care o conduce.

Edilul ne-a declarat că a mai întocmit un proiect prin care speră să obţină finanţare pentru comună. „Am depus vineri (n.r. vinerea trecută) un proiect pentru încurajarea activităţii turistice, care include localităţile Limanu, 2 Mai, Vama Veche şi Hagieni", ne-a declarat primarul Nicolae Urdea. Edilul-şef al comunei Limanu a precizat că prin acest proiect se doreşte promovarea unităţilor de cazare, a traseelor şi obiectivelor turistice de pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale pe care o conduce. Valoarea proiectului depus de Primăria Limanu se cifrează la 200.000 euro.

Măsura 313 - „Încurajarea activităţilor turistice" se încadrează în Axa III -„Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale"şi are ca obiectivgeneral dezvoltarea activităţilor turistice în zonele rurale care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative, precum şi la creşterea atractivităţii spaţiului rural. Pentru dezvoltarea activităţilor turistice sunt disponibile peste 544 milioane euro ce pot fi accesate până în 2013.

Consultanţă pentru eficientizarea serviciilor publice

Mijloc_sus_Limanu_primar_Iustin_Urdea____.jpgUn alt proiect în curs de implementare de către autoritatea locală din Limanu este „Simplificare şi accesibilitate pentru serviciile prestate în folosul cetăţenilor din comuna Limanu". Lansat la sfârşitul lunii iunie, proiectul finanţat din Fondul Social european îşi propune să crească eficienţa şi calitatea serviciilor prestate în folosul locuitorilor comunei. Printre finalităţile proiectului se numără înfiinţarea unui infochioşc, care va fi amplasat în incinta sediului primăriei din 2 Mai, un modul de impozite şi taxe, un portal web, un modul Geographycal Information System (GIS), unul de asistenţă socială şi un registru agricol. Primăria a demarat recent procedura de achiziţie a serviciilor de management şi consultanţă pentru acest proiect. Valoarea contractului este de 122.800 lei fără TVA, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 16 august la sediul primăriei din Limanu.

În ceea ce priveşte activitatea turistică din acest sezon estival, primarul Nicolae Urdea a apreciat că anul trecut a fost unul mai bun, dar că raportat la perioada de criză pe care o traversăm sunt suficienţi turişti. Pista de biciclişti a fost protejată cu mici stâlpi metalici de-a lungul localităţii Vama Veche, astfel încât maşinile să nu mai poată pătrundă pe plajă sau pe această alee folosită şi ca una de promenadă de către turişti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii