Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 28 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

80 de ani de la înfiinţarea Colegiului Tehnic Tomis

ro

30 Oct, 2010 15:23 1136 Marime text

În săptămâna 1-5 noiembrie 2010, cadrele didactice şi elevii Colegiului Tehnic Tomis Constanţa aniversează optzeci de ani de la înfiinţarea instituţiei. În 1930 se fonda la Constanţa Şcoala de Arte şi Meserii, care trece pe rând prin titulaturi diferite, datorate reformelor din învăţământ şi necesităţii locale, cunoscută astăzi sub numele de Colegiului Tehnic Tomis.

Cu acest prilej vor avea loc diferite activităţi la desfăşurarea cărora vom fi onoraţi de participarea unor invitaţi speciali, reprezentanţi ai Colegiului "Aumoniers du travail", Charleroi, Belgia, instituţie cu care Colegiului Tehnic Tomis Constanţa este înfrăţit de şaisprezece ani.

Evenimentul va debuta, după primirea oficială a invitaţilor şi prezentarea şcolii, cu o întâlnire a Consiliului de Administraţie şi a Consiliului Consultativ al Elevilor din Colegiului Tehnic Tomis Constanţa cu invitaţii, întâlnire la care vor fi lansate şi numărul aniversar al revistei liceului, "Ecouri Tomitane", Anuarul şi Monografia.

În zilele următoare vor avea loc întâlniri ale Clubului de Dezbateri, ore deschise, prezentarea lucrărilor participante la Simpozionul cu tema "Multiculturalism şi spirit naţional", concursurile de creaţie "Fanteziile toamnei" şi "Şcoala mea în text şi imagini".

Programul special organizat cu ocazia sărbătoririi celor optzeci de ani de existenţă se va încheia cu un spectacol aniversar, care va avea loc vineri, 5 noiembrie 2010 la Palatul Copiilor, şi cu tradiţionalul Bal al Bobocilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii