Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alături de Bratu, Pătraşcu şi Păun Mironescu, eliberat din arest

ro

22 Jun, 2011 03:07 2691 Marime text

laurentiu-mironescu-ziuaconstanta-ro-e1306142220358.jpgDemocrat liberalul Laurenţiu Mironescu va fi eliberat împreună cu alţi trei inculpaţi în dosarul "Containerul".

Alături de Mironescu, vor fi eliberaţi Liviu Bratu, Adrian Pătraşcu şi Corneliu Păun. Ceilalţi 24 de inculpaţi vor rămâne în arest. Eliberarea se va face mâine, la ora 00.00.

Potrivit www.realitatea.net, completul de 5 Judecători al ÎCCJ a decis definitiv, marţi seara, cu opinie majoritară, admiterea recursurilor celor patru împotriva deciziei de prelungire a mandatelor de arestare pentru 30 de zile şi a dispus impunerea obligării de a nu părăsi ţara.

Cei patru vor fi eliberaţi din arest la expirarea primului mandat de arestare, emis pentru perioada 22 mai - 23 iunie. Pe de altă parte, instanţa supremă a respins recursurile celorlalţi 24 de inculpaţi din dosar, care rămân în arest alte 30 de zile. În faţa completului de judecată, fostul secretar general al Ministerului de Interne, Laurenţiu Mironescu, a declarat că, dacă va fi cercetat în stare de libertate, este dispus să se pună la dispoziţia anchetatorilor pentru a clarifica acest caz. Totodată, avocatul fostului secretar de stat a declarat că, pentru a dovedi nevinovăţia lui Laurenţiu Mironescu, va cere audierea unor persoane importante din lumea politică. Este vorba despre pedelistul Mircea Toader, dar şi despre ministrul de Interne, Traian Igaş.

"Foarte mulţi demnitari din cadrul anchetei care are loc au fost solicitaţi de noi ca apărare în numele lui Mironescu pentru a fi audiaţi la DNA. Unul dintre cei care va fi audiat este chiar domnul Toader, Mircea Toader, şi de asemenea vom solicita audierea ministrului Administraţiei şi Internelor pentru că instituţia domniei sale nu a depus niciun fel de plângere faţă de activitatea domnului Mironescu cât a fost secretar general", a declarat Cătălin Dancu, avocatul lui Mironescu, citat de www.realitatea.net.

În acest dosar sunt cercetate în total 30 de persoane. Printre acestea se numără şi senatorul PDL Mircea Banias, acuzat de trafic de influenţă, aderare la un grup infracţional organizat şi instigare la delapidare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 22 Jun, 2011 08:47 Asa Laurentiule agatate de toti care te-au bagat in seama.Trebuie sa pari cit mai credibil,cinstit onest.Crezi ca stia Mirce Toader ca tu ca un golanas mijlociu tranzactionai posturi contra vinisor si alte produse la plic cu un alt golanas zis Pilca.
  • vadim 22 Jun, 2011 07:53 fraierii ramin in arest-ies capii mafiei