Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchete la Sanatoriul Agigea în urma reclamaţiilor rudelor pacienţilor

ro

04 Jun, 2011 19:59 1236 Marime text

Autorităţile constănţene fac verificări după ce rudele mai multor pacienţi cu probleme psihice, internaţi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Agigea, au reclamat că bolnavii ar fi bătuţi de cadrele medicale şi puşi să muncească la o fermă a directorului instituţiei sanitare.

Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate (DJSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, sâmbătă, că a primit mai multe plângeri cu privire la modul în care sunt trataţi pacienţii de la UAMS Agigea, însă în urma verificărilor efectuate nu a reieşit că persoanele internate sunt agresate.

Referitor la acuzaţiile privind punerea pacienţilor să muncească, dr. Dina a afirmat că inspectorii DJSP nu au surprins pacienţii în astfel de situaţii, însă directorul sanatoriului a recunoscut că îi tratează pe unii dintre cei spitalizaţi prin ergoterapie, punându-i să presteze diferite activităţi uşoare, precum stivuirea baloţilor de paie, pentru o fundaţie umanitară germană cu care UAMS colaborează.

'Nu ştim însă cine le-a prescris pacienţilor un astfel de tratament. (...) Vom extinde verificările la unitatea de la Agigea', a spus directorul DJSP Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Bogdan Pădurariu, a declarat că poliţiştii s-au autosesizat în acest caz, ancheta la UAMS Agigea fiind în derulare.

www.agerpres.ro

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii