Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:32 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajat CN APMC Decebal Şerban, stăpânul terenului de pe malul mării, fost consilier al omului lui Mazăre

ro

24 Jan, 2011 02:38 2989 Marime text
image003.jpgBărbatul care a provocat scandalul de vineri de pe strada Mircea cel Bătrân nu este un necunoscut, aşa cum ar fi vrut să pară.

Domnul Şerban, aşa cum s-a prezentat, se numeşte de fapt Decebal Şerban, şi a fost consilierul personal al PSD-istului Valentin Preda, în perioada în care acesta a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. A fost inspector de specialitate în cadrul Autorităţii Navale Române, căpitan de port şi specialist al Căpităniei Zonale, iar acum este angajat al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA. Însă, aşa cum spuneam, a fost şi consilierul personal al lui valentin Preda, actualul consilier personal al primarului Radu Mazăre. Care consilier Preda s-a dovedit foarte deranjat atunci când a fost întrebat de fostul său subordonat. Motivând faptul că interogaţia i-a venit în ultima zi a săptămânii, Valentin Preda a „tunat": „Nu este treaba mea ce fac alţii", a spus omul trimis la Ministerul Transporturilor de Radu Mazăre. Despre decebal Şerban am mai aflat, de pe contul său de Neogen că este născut pe 8 decembrie 1960. Cât a fost consilierul lui Preda a avut o locuinţă de serviciu la preţul de 160,15 lei/lună.

Retrocedat sau nu?!

Eticheta „de lux" dată casei de serviciu l-a deranjat foarte tare pe Şerban care, în iulie 2009 spunea într-un drept la replică: „Aceasta nu este de loc de lux, fiind vorba de un banal apartament de trei camere, în suprafaţă de 58,76 mp (38 mp suprafaţă locuibilă şi 20,76 mp suprafaţă dependinţe), situat la etajul III al unui bloc vechi de circa 30 de ani, apartament pe care îl împart cu celălalt consilier al cabinetului, dl. Stelian Cojocaru. Chiria lunară este de 458,83 lei, conform contractului de închiriere şi, suplimentar, trebuie plătită întreţinerea, curentul electric, semnalul de cablu etc...".

Aşadar, Decebal Şerban este motivul pentru care un grup de locatari ai blocurilor MF 2, MF 3 şi MF 4 de pe strada Mircea cel Bătrân a protestat vineri împotriva construirii unei clădiri fix în faţa geamurilor lor. Oamenii au spus că nu este corect ca imobilul să se ridice pe ceea ce pare a fi, cel puţin la prima vedere, spaţiu verde.

Şerban i-a înfruntat pe viitorii săi vecini, cărora le-a fluturat prin faţă câteva hârtii care ar fi trebui să-i convingă pe aceştia că există avize pentru proiectul ce se va ridica pe malul mării, în zona hotelului Sport.

Oamenii din blocurile vecine erau foarte deranjaţi de faptul că joi dimineaţă un grup de muncitori a început să sape ceea ce pare a fi fundaţia. Însă, un carton înfipt într-un par spune că se face „cercetare arheologică, conform contract 340/2010". Mai precis, beneficiarul a încheiat un contract cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, pentru a efectua săpăturile necesare obţinerii avizului de descărcare de sarcini arheologice. Acest fapt a fost recunoscut şi de Gabriel Custurea, directorul muzeului, care, în ciuda faptului că-şi amintea cazul, nu mai ştia niciun detaliu despre contract şi era prea ocupat să se intereseze. Însă, dacă s-a eliberat un Certificat de Urbanism pentru proiect, dacă s-a obţinut vreun alt aviz sau aşa mai departe nu am putut „scoate" de la Şerban.

Chemat de Chiru la Inspectorat

Văzându-se încolţit, proprietarul terenului de pe spaţiul verde (cel puţin aşa pare ochiului, pentru că, în realitate, în Constanţa, multe destinaţii ale terenurilor au fost schimbate din spaţiu verde în locuri pentru construcţii) a încercat să o dea la pace cu oamenii, spunând că dacă se va poate face ceva, va face, dacă nu, va renunţa. Dar asta numai după ce nemulţumiţii i-au reproşat că va produce surparea malului şi, în consecinţă, o reeditare la scară mai mică a situaţiei de pe strada Traian. Proprietarul Şerban nu a răspuns nici la întrebarea dacă terenul pe care îl deţine face parte dintre acelea retrocedate de administraţia Mazăre şi dacă are vreo legătură cu celebrul dosar instrumentat de DNA, în care primarul Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, printre alţii, sunt inculpaţi. La faţa locului s-a deplasat vineri şi Christian Gigi Chiru, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, care este decis să remedieze problema: „Am discutat cu oamenii şi i-am chemat luni (n.r. - astăzi) la Inspectorat să vedem actele şi să identificăm problemele. Este adevărat, dacă se construieşte ceva, se va încărca taluzul cu sarcină în plus şi riscă să se surpe".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii