Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directiva vizand implementarea sistemelor de transport inteligente, in vigoare de azi

ro

28 Aug, 2010 10:53 1354 Marime text
De astazi intra in vigoare Directiva de instituire a cadrului pentru implementarea sistemelor de transport inteligente in domeniul transportului rutier si pentru interfetele cu alte moduri de transport (Directiva 2010/40/EU sau Directiva STI), transmite Departamentul de Afaceri Europene. Directiva "favorizeaza dezvoltarea la nivelul Uniunii Europene a unor mijloace de transport marfa si pasageri mai sigure, mai ecologice si mai eficiente".

"Directiva vizeaza in primul rand informatiile referitoare la trafic si la calatori, sistemul de apeluri de urgenta eCall si parcarea inteligenta a camioanelor.
Implementarea sistemelor de transport inteligente poate conduce la reducerea cu 10% a costurilor aferente congestionarii traficului si la prevenirea anuala a peste 5000 de decese datorate accidentelor rutiere. STI presupun o serie de avantaje care vizeaza in principal: utilizarea mai eficienta a infrastructurii existente, reducerea aglomerarilor, reducerea timpilor de conducere, reducerea numarului de accidente si de victime ale accidentelor rutiere, imbunatatirea gestionarii cererii de transport, precum si imbunatatirea performantelor ecologice ale transportului rutier", mai transmite DAE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii