Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul condus de el a încheiat contract cu Daewoo Mangalia Magnatul israelian Sammy Ofer, născut în Romania, a decedat la 89 de ani

ro

03 Jun, 2011 16:25 1080 Marime text

Magnatul israelian Sammy Ofer, nascut in Romania, si care conducea puternicul conglomerat Ofer implicat intr-un scandal comercial cu Iranul, a decedat vineri la varsta de 89 de ani, anunta presa din Israel, preluata de AFP. Despre Sammy Ofer, presa din Romania a scris ca ar controla compania de imobiliare Willbrook.Grupul sau a incheiat recent un contract de 400 milioane dolari cu santierul naval Daewoo Constanta.
Sammy Ofer a fost considerat in 2011 de Forbes cel mai bogat israelian, clasandu-se pe locul 79 in lume in clasamentul averilor. Potrivit radioului public, Sammy Ofer, al carui capital este evaluat la peste 10 miliarde de dolari, a decedat la Tel Aviv, in urma unei lungi suferinte.
Decesul sau intervine dupa o serie de revelatii legatele de prezumtivele relatii ale grupului Ofer cu Iranul, care au alimentat o polemica apriga asupra profiturilor suculente realizate sub acoperirea unor misiuni de spionaj.
Statele Unite au plasat grupul israelian pe lista neagra pentru ca a vandut in septembrie 2010 un vas-cisterna companiei maritime iraniene IRISL, pentru 8,6 milioane de dolari, violand astfel embargoul international impus Iranului pentru activitatile nucleare controversate.
Potrivit presei irsaeliene, cel putin 13 petroliere ale grupului au ancorat in Iran in ultimii zece ani.
Nascut in Romania si rezident al principatului Monaco, Sammy Ofer a construit un adevarat imperiu industrial care include compania de navigatie Zim, societati de constructie si o participatie intr-una dintre principalele banci israeliene.

www.hotnews.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii