Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanţa, declarat oraş-martir al Revoluţiei din 1989

ro

15 Jun, 2011 13:40 1376 Marime text

Senatorii au aprobat miercuri propunerea legislativă prin care municipiul Constanţa este declarat oraş-martir al Revoluţiei din decembrie 1989.

Senatorii au aprobat propunerea legislativă, iniţiată de senatorul PNL Emilian Frâncu şi de deputaţii Amet Aledin (minorităţi) şi Mircia Giurgiu (PDL), cu 73 de voturi pentru, 11 voturi împotrivă şi cinci abţineri.

Iniţiatorii susţin necesitatea declarării municipiului Constanţa oraş-martir 'în semn de cinstire pentru cei 30 de morţi şi 88 de răniţi şi pentru eroismul manifestat în lupta pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989'.

'Revoluţia din decembrie 1989 a reprezentat, indiscutabil, un act istoric esenţial pentru naţiunea română. Revenirea la valorile democratice a constituit esenţa acestei revoluţii înfăptuită, din păcate, cu multe jerte. Mulţi tineri, oameni maturi, oameni în vârstă au devenit martiri, faptele lor influenţând, în mod decisiv, parcursul istoric al României. Eroii trebuie, fără odihnă, omagiaţi. Trebuie să ne arătăm recunoştinţa faţă de eroii din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu, Lugoj. Propunerea de lege îşi propune să îndrepte un neajuns, în sensul în care este nevoie ca şi municipiul Constanţa să devină oraş-martir', se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Legea este ordinară, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii