Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL face comunicări despre posibila fraudare a referendumului

ro

06 Nov, 2011 20:42 792 Marime text

„Partidul Democrat Liberal aduce la cunoştinţa opiniei publice iminenţa fraudării rezultatelor referendumului de astăzi.

Astfel, până la această oră, din numărătoarea paralelă efectuată reiese că prezenţa la vot se situează la aproximativ 20%.

Este cât se poate de evident că în mod normal şi legal, până la ora închiderii urnelor, este imposibil ca prezenţa ordonată de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de 50% plus unu, să devină realitate.

Numai că maşina de fraudare electorală, marca PSD-PNL, s-a pus în mişcare.

Sesizăm opiniei publice şi organelor abilitate ale statului următoarele situaţii care atrag după sine iminenţa fraudării referendumului de astăzi:

În localităţile Eforie, Techirghiol şi Cernavodă reprezentanţii PDL nu au fost primiţi în secţiile de votare. Dacă în aceste secţii de votare prezenţa finală va fi mai mare decât media judeţeană, Partidul Democrat Liberal va depune plângeri penale pe numele tuturor membrilor secţiilor de votare pentru fraudă electorală.

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean nu comunică prezenţa la vot. Ori este ştiut că miza acestui referendum este exact prezenţa la vot. În aceste condiţii nu trebuie să mire pe nimeni ca la închiderea urnelor să se proclame prezenţa ordonată de Nicuşor Constantinescu, de 50% plus 1.

În toate secţiile de votare unde Partidului Democrat Liberal nu i-au fost primiţi reprezentanţii, prezenţa la vot este mai mare decât media judeţeană.

Sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean a fost mutat din sediul de bază al organizatorului referendumului, Consiliul Judeţean Constanţa în sediul Pavilionului Expoziţional, clădire aflată în administrarea unei fundaţii, Fundaţia "Fantasio". De ce oare?

Creşte numărul celor care au domiciliul în alte judeţe dar care votează la secţii de votare din municipiul Constanţa în baza adeverinţelor de flotant (exemplu SV 49).

O persoană din Năvodari a fost surprinsă de reprezentantul PDL în timp ce încerca să introducă cinci buletine de vot în urnă (SV 290).

Ilegalităţile sesizate de prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, în două secţii de votare din oraşul Hârşova.

Însă cea mai gravă neregulă în cadrul procesului de votare este că în majoritatea secţiilor de pe teritoriul judeţului Constanţa nu există procese verbale de predare-primire a buletinelor de vot, ceea ce va conduce la imposibilitatea încheierii proceselor verbale finale întrucât cheia de control nu poate fi finalizată (exemplu SV-urile din comuna Mihail Kogalniceanu şi oraşul Murfatlar, mai multe SV-uri din municipiul Constanţa).

În aceste condiţii, referendumul nu poate fi încheiat întrucât nu se poate proba numărul total de buletine de vot care au fost distribuite preşedinţilor secţiilor de votare de către organizatori.

Solicităm pe această cale mass-media să participe la depunerea proceselor verbale de numărare a voturilor la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean şi să solicite confuntarea acestora cu procesele verbale de predare-primire a buletinelor de vot.

Astfel, se poate proba, fără echivoc, fraudarea referendumului“.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii