Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre - „Toată viaţa mea e dependentă de vânt"

ro

22 Jun, 2011 00:34 1679 Marime text

radumazare-151.jpgE tipologia omului de care îţi aduci amin­te vara. A făcut o artă din a trăi viaţa într-un tip de fericire spectaculoasă, greu imitabilă. Ne-am întâlnit cu el pri­ma dată pe la ora 13.00. Era cu zmeul pe mare. Zbura. Apoi l-am aşteptat, pe la 15.00, să termine de mâncat. Era în mijlocul unei mese mari de oameni care-i păreau prie­teni. Femeile îi zâmbeau frumos. Cea de lângă el, cel mai convingător. Am stat apoi de vorbă la o masă, la soare, vreo oră. Despre el, despre femei, despre maşini şi femei şi, în final, despre Paradis. Apoi a mai plecat să zboare pe mare o oră, ca pe la 18.00 să se urce în jeep şi să plece. Trebuia să intre în direct la o televiziune. Iată un fel superb de-a trăi.

OK! Cum te defineşti?

Radu Mazăre Mă defineşte o bună înţelegere a mea şi a vieţii.

Cine ai vrut să fii?

N-am vrut să fiu nici ceva, nici cineva. Când am plecat eu în via­ţă, pe la 20 de ani, pe vremea lui Ceauşescu, într-o ţară de comunişti, credeam că o să navighez, o să ci­tesc şi o să scriu. Asta îmi propuse­sem până în ‘90. După aia, restul a venit de la sine.

Ai devenit bogat întâmplător?

Orice om vrea s-o ducă mai bine.

Una e s-o duci mai bine, alta e să trăieşti cum trăieşti tu.

Nu sunt bolnav nici după bani, nici după putere. Îmi place, ai vă­zut, să stau pe apă, apoi relaxat, pi­cior peste picior. Nu sunt gomos.

Nu banii te-au făcut fericit?

Nu-mi pierd timpul vieţii mele nici pentru bani, nici pentru pu­tere.

Deci îmi explici că poţi fi suficient de bogat. Poţi să te opreşti.

Da. Ai ce-ţi trebuie. Ai suficient cât să cheltuieşti. Ai nişte maşini ca jucării. Fiecare acum cu dam­blaua lui. Ai o barcă. La ce naiba să aduni mai mult? Să laşi moş­tenire? Crezi că dacă mori cu un milion de euro sau mori cu un miliard e vreo diferenţă? Majori­tatea oamenilor care au mai mulţi bani decât mine nu ştiu să-şi tră­iască viaţa. Sunt oameni care au putere în politică. Şi vor şi mai mult şi aşa se rup de viaţa pe care ar trebui s-o trăiască.

Sursa: Okmagazine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii