Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turişti întâmpinaţi cu gunoaie şi asaltaţi de cerşetori în Tulcea

ro

29 Jul, 2011 14:40 995 Marime text

Poarta de intrare în Delta Dunării, aşa cum, este denumit municipiul Tulcea, nu le face deloc o impresie bună turiştilor ce coboară de pe navele de croazieră. Trist este că aceştia spun că sunt obişnuiţi cu mizeria şi cerşetorii din porturile româneşti.

Miile de turişti care au ajuns deja sezonul acesta la Tulcea au făcut-o doar pentru a se îmbarca pe navele mai mici care îi transportă spre canalele Deltei Dunării. În scurtul lor periplu pe faleza Dunării străinii sunt mai mereu asaltaţi de toate categoriile de cerşetori, de la copii care se îngrămădesc cu un ochi la buzunarele şi genţile turiştilor, în timp ce aşteaptă cu mâna întinsă, până la mini vorbitori de esperando , care au prins formulele de atragere a milei prin gările din Paris sau Londra.

Cu un zâmbet de complezenţă, turiştii care coboară de pe navele de croazieră ignoră mâinile întinse şi trec mai departe.

„Suntem obişnuiţi cu ei, în alte ţări autorităţile supraveghează zonele în care debarcă turişti tocmai pentru a nu le lăsa acestora o impresie negativă despre ţară sau oraş" spune Markus, un olandez coborât de pe nava de croazieră „Marshal Kosevoy", cu pavilion ucrainean.

www.adevărul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii