Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:22 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Andrei Şaguna certificată ISO pentru calitatea învăţământului

ro

08 Jan, 2013 11:26 1445 Marime text
Universitatea 'Andrei Şaguna' păşeşte în noul an cu o realizare meritorie. După ce a parcurs toate etapele de certificare impuse de Organizaţia Internaţională de Standardizare, Universitatea 'Andrei Şaguna' a obţinut Certificatul ISO 9001:2008 pentru activităţile din domeniul învăţământului universitar, cel editorial şi de cercetare.

Certificatul ISO a fost acordat de SGS din Marea Britanie, prestigioasă organizaţie internaţională situată pe primele locuri la nivel mondial în domeniul de certificare a activităţilor din învăţământul superior.

În scopul consolidării culturii calităţii, în cadrul U.A.S. a fost organizată instruirea persoanelor cu funcţii de conducere şi cu responsabilităţi în asigurarea calităţii programelor de studiu şi activităţilor de cercetare şi au fost certificaţi 6 auditori interni, care au participat la cursuri de formare profesionala, acreditate CNFPA.

Universitatea a inclus în sistemul de management al calităţii Departamentul de consiliere şi orientare profesională, care are în atribuţii, prin serviciul companii, monitorizarea inserţiei absovenţilor pe piaţa muncii şi gradul de satisfacţie al angajatorilor, precum şi Comisia de pregatire metodică, care are ca scop principal dezvoltarea de noi tehnici de predare, prin aplicarea unui plan anual de interasistenţă colegială.

În Universitate au fost create proceduri şi instrumente care sprijină optimizarea deciziilor privind proiectarea, organizarea şi derularea programelor de studiu, urmărind armonizarea cu piaţa muncii, respectarea reglementărilor naţionale, precum şi convergenţa la bunele practici şi cerinţe privind asigurarea calităţii în spaţiul european al învăţământului superior.

Implicarea studenţilor în procesul de asigurare şi evaluare a calităţii se realizează curent, la nivele multiple, prin includerea reprezentanţilor studenţilor în Senat şi Consiliile Facultăţilor, participarea activă la întrunirile şi şedinţele altor departamente ale universităţii (ex. Comisia de calitate şi Comisia de etică au în componenţa sa şi un reprezentant din partea studenţilor), participarea la activităţile de audit. Studenţii participă activ la procedura de evaluare a cadrelor didactice monitorizând şi asigurând transparenţa procesului. De asemenea, evaluarea satisfacţiei studenţilor reprezintă o modalitate de luare în considerare a perspectivei acestora, fiind inclusă în cadrul proceselor şi politicilor de îmbunătăţire a calităţii Universităţii.

Faptul că universitatea a implementat şi perfecţionat continuu un sistem modern de management al calităţii este confirmat şi de calificativul 'Grad de încredere' acordat universităţii de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii