Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasele de croazieră se bat pe angajaţii români. VEezi ce salarii oferă

ro

15 Feb, 2011 13:20 1862 Marime text

interior2_06598200.jpgVasele de croazieră au urcat anul trecut în top 10 destinaţii de muncă preferate de românii care-şi caută un job în străinătate.

Astfel, peste 3.500 de români au ales în 2010 o carieră pe o navă de croazieră, mai mulţi decât cei care au plecat în Norvegia, Suedia, Olanda sau Austria.

Majoritatea posturillor disponibile pentru 2011 pe vasele de croazieră sunt în domeniul serviciilor hoteliere, pentru chelneri, recepţioneri, cameriste, bucătari. Există însă şi locuri de muncă tehnice, de întreţinere sau de curăţenie, precum şi joburi pentru artişti, manageri şi ghizi turistici.

Cele mai multe vase de croazieră care fac recrutări în România sunt active pe râurile din Europa (inclusiv Dunărea), dar românii sunt căutaţi şi de vase din America de Nord. Majoritatea posturilor solicită câţiva ani de experienţă în domeniul pentru care se aplică.

Vezi pe realitatea.net, ce salarii sunt oferite pentru astfel de posturi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ciubotariu 24 Feb, 2011 16:34 eu nu cred asa ceva , ca am depus la 8 compani , pt barma-ospatar si ca tehnician maseur si nu am primit nici`o confirmare de la aceste compani , eu unu nu cred pana nu vad