Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce filme vor rula la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul

ro

28 Jul, 2011 14:26 865 Marime text

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, editia a opta, va avea loc în perioada 8- 14 august 2011, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, şi se desfăşoară în două locaţii învecinate din deltă. În timpul zilei filmele sunt proiectate în sălile Complexului Cinema din Green Village. Intrarea se face pe bază de invitaţii, în limita locurilor disponibile. În timpul nopţii (începând cu ora 20.45) toate filmele din Festival se proiectează în camping, pe un ecran gigant, în aer liber.

The Tree of Life, premiat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes anul acesta, va fi prezentat în premieră în România în deschiderea celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Indepenedent Anonimul, luni, 8 august. Filmul prezintă povestea unei familii din centrul Statelor Unite, în anii '50, urmărind traseul vieţii celui mai mare dintre fraţi, Jack. Acesta trece de la inocenţa copilăriei la deziluziile maturităţii, în încercarea de a se împăca cu tatăl său.

Pentru filmul The Thin Red Line, Terrence Malick a câştigat Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin în 1999 şi a primit două nominalizări la Premiile Oscar - pentru Cel mai bun regizor şi respectiv pentru Cel mai bun scenariu adaptat. Terrence Malick este cunoscut publicului pentru titluri precum Badlands (1973), Days of Heaven (1978) sau The New World (2005).

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul îşi menţine structura competiţională: Competiţia de lungmetraj va include şapte titluri, selecţia fiind realizată de către aceeaşi Ludmila Cvikova, de anul acesta Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha. Cele şapte titluri vor concura pentru Marele Premiu al Festivalului de Film Anonimul în valoare de 3.000 USD, premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival.

www.adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii