Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:13 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul „Servicii de catering pentru pacienţi“, scos la licitaţie de Spitalul Judeţean Constanţa (document)

ro

10 Feb, 2018 00:00 4258 Marime text
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa scoate la licitaţie contractul „Servicii de catering pentru pacienţii internaţi în cadrul spitalului“, în valoare estimată cuprinsă între 26.197.434,96 de lei şi 31.203.676,48 de lei.
 
Ofertele pot fi depuse până pe data de 16.03.2018, ora 16.00, urmând ca acestea să fie deschise pe data de 10.04.2018, ora 18.00. Solicitarea de clarificări se poate efectua cu maximum zece zile înainte de data-limită de depunere a ofertelor. Cuantumul garanţiei de participare este de 78.009 lei, ce reprezintă 1% din valoarea fără TVA a celui mai mare contract subsecvent.
 
Se va încheia un acord-cadru cu un singur agent economic, pe o durată de 48 de luni. Acordul-cadru constă în achiziţia serviciului de asigurare a hranei în sistem de catering, respectiv prepararea, ambalarea, livrarea şi servirea hranei pentru pacienţii internaţi în toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa şi pentru medicii de gardă.
 

Responsabili de atribuirea contractului

 
Persoanele ce pot influenţa conţinutul documentelor achiziţiei şi/sau desfăşurarea procedurii de atribuire sunt: ş.l. dr. Cătălin Grasa - manager, ec. Natalia Munteanu - director financiar-contabil, dr. Bogdan Obada - director medical, ş.l. dr. Bogdan Câmpineanu - medic-şef Centrul de Hemodializă; ş.l. Luana Alexandrescu; as. licenţiat Cornelia Banu - director Îngrijiri; ec. Gabriela Butcaru-Maniţiu - Serviciul Financiar; prof dr. Doina Catrinoiu - preşedinte comisie de nutriţie; conf. univ. dr. Cristina Mihai - medic-şef secţie Pediatrie; jr. Bianca Dumitrescu - şef Serviciul Achiziţii; referent superior Lavinia Militaru - Serviciul Achiziţii; ec. Corneliu Stănculescu - Serviciul Achiziţii ; ec. Mărioara Furnică - Serviciul Achiziţii; jr. Carmela Endora Gherghina - consilier juridic; jr. Mariana Săndulescu - consilier juridic.
 

Condiţii pentru ofertanţi

 
Ofertanţii vor prezenta cifra medie de afaceri totală pe ultimii trei ani, respectiv 2015, 2016, 2017, care trebuie să fie cel puţin egală cu 7.800.919,12 lei, ce reprezintă valoarea celui mai mare contract subsecvent. De asemenea, vor depune lista principalelor prestări de servicii similare celor care fac obiectul achiziţiei, efectuate în ultimii trei ani. Ofertantul trebuie să demonstreze că a prestat servicii similare - catering, restaurant, preparare a hranei, servire a mesei - cu o valoare cumulată de cel puţin 7.800.919,12 lei, la nivelul unui contract sau al mai multor contracte.
 

Date din contractul de sarcini

 
Servirea hranei rece sau preparate se va face în caserole şi cu tacâmuri şi pahare de unică folosinţă, până la patul pacientului din cadrul fiecărei secţii, în condiţiile respectării întocmai a normelor sanitare/sanitar-veterinare, aplicabile la orice dată. Prepararea hranei se va face la sediul/punctul de lucru al prestatorului: sediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţia Dermato-Venerice, Secţia Psihiatrie Palazu Mare, Secţiile TBC Osteoarticular şi TBC Pneumologie Agigea, Secţia Recuperare Medicală, Fizică şi Balneo Eforie Sud.
 
Programul de servire a mesei va fi următorul: micul dejun 7.00 - 7.30; prânzul 12.00 - 13.00; cina 18.00 - 19.00, iar suplimentele vor fi livrate astfel încât să fie servite la orele 10.00 şi 16.00. Programul de livrare a hranei poate fi modificat pe parcursul derulării contractului, în funcţie de necesităţile autorităţii contractante, şi comunicat prestatorului în timp util.
 
Prestatorul va asigura personalul care livrează hrana în fiecare secţie a spitalului şi personalul existent în fiecare secţie care distribuie şi serveşte hrana la patul pacientului, în condiţiile respectării normelor de igienă din domeniul alimentaţiei şi conform listei cu numărul de pacienţi şi tipul de meniu, dată de asistenta-şefă de secţie. Hrana va fi preparată în locaţia proprie a ofertantului, spaţiu autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar.

 
Prestatorul este obligat să asigure în cadrul blocului alimentar unde este preparată hrana circuitele specifice prevăzute de legislaţia în vigoare. Condiţiile de recepţie şi depozitare, prelucrare şi preparare a alimentelor, modul de organizare a circuitelor bucătăriei şi măsurile de protecţie igienico-sanitare sunt cele prevăzute în normele de funcţionare a unităţilor de alimentaţie publică. Prestatorul se obligă să asigure transportul hranei preparate până la spaţiile de preluare ale autorităţii contractante, în maşini proprii autorizate sanitar-veterinar, în conformitate cu normativele legale în vigoare. Prestatorul va trebui să distribuie trei mese + suplimente pe zi.
 
Atât vesela, cât şi tacâmurile vor fi de unică folosinţă şi vor fi puse la dispoziţie de către prestator, fiind incluse în preţul prestaţiei ofertat. Produsele din care este preparată mâncarea trebuie să fie ambalate, etichetate, inscripţionate, ştampilate, după caz, potrivit legislaţiei sanitar-veterinare, iar provenienţa acestora trebuie dovedită prin documente prevăzute de legislaţia în vigoare.
 
La livrare se vor preda următoarele documente: aviz de însoţire a mărfii, proces-verbal de confirmare a livrării hranei, listele de meniuri, calculul caloriilor şi gramajul/porţie, semnate de către reprezentanţii prestatorului, precum şi de către reprezentanţii desemnaţi ai spitalului după preluarea alimentelor. Meniurile vor fi livrate pe fiecare secţie a spitalului şi distribuite la patul pacientului, pe fiecare recipient fiind marcat indicatorul secţiei.
 
Pe parcursul derulării contractului, autoritatea contractantă are dreptul de a verifica modul de prepararea a hranei, condiţiile în care prestatorul îşi desfăşoară activitatea, condiţiile de igienă a spaţiilor de lucru şi a alimentelor.
 

Valoarea alocaţiei de hrană conform HG 665/2016     

 

Bolnavi TBC şi HIV/SIDA, adulţi - 16 lei, bolnavi TBC şi HIV/SIDA, copii - 15 lei, bolnavi hepatită, neoplazici, adulţi - 15 lei, bolnavi hepatită, neoplazici, copii - 16,40 de lei, bolnavi diabet, adulţi - 15 lei, bolnavi diabet, copii - 17, 5 lei, bolnavi arşi - 15 lei, alţi bolnavi adulţi - 10 lei, lăuze - 15 lei, bolnavi în leprozerii - 11 lei, regim de hemodializă - 9 lei, bolnavi psihic şi bolnavi psihic cu internare obligatorie - 12 lei, bolnavi internaţi în staţionare de zi - 7 lei, copii nou-născuţi prematuri în maternităţi sau compartimente, alimentaţi artificial - 10 lei, copii nou-născuţi prematuri în maternităţi şi compartimente, alimentaţi natural - 5 lei, copii 0-3 ani - 10 lei, copii 3-16 ani - 12 lei, însoţitori ai bolnavilor internaţi în unităţi sanitare - 7 lei, medicii de gardă - 10 lei.
 
Valorile alocaţiilor de hrană sunt cu TVA inclus. Ofertantul este obligat să se încadreze în aceste alocaţii şi să le respecte.
 
Societatea ofertantă va demonstra că are capacitatea de servire a mesei pentru secţiile interioare şi exterioare ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, respectiv să dispună de un număr minim de 50 de persoane. Societatea ofertantă va prezenta declaraţie privind dotările specifice cateringului: utilaje, echipament tehnic, mijloace de transport; va fi dotată cu linie de porţionare/împachetare produs finit; va fi dotată cu linie de spălat vesela/oale/navete; va fi dotată cu cuptor gastronomic şi frigidere profesionale şi cu maşini profesionale (curăţat zarzavat, mixere etc.). Mai mult, societatea ofertantă va face dovada că deţine autorizaţie DSVSA pentru mijloacele de transport.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii