Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taximetriștii ameninţă cu proteste. Transportatorii așteaptă ordonanța care elimină pirateria

ro

27 Mar, 2017 15:35 2621 Marime text
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) transmite că acțiunile de protest vor fi reluate după data de 16 aprilie, dacă Guvernul nu va adopta Ordonanța de Urgență ce va elimina pirateria și activitățile neautorizate din transporturi, potrivit unui comunicat al COTAR remis astăzi, 27 martie.
  

„Domnul ministru Răzvan Cuc ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în așa fel încât activitățile neautorizate de transport să fie sancționate și aplicațiile de tip UBER sau ale altor platforme similare să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcționeze legal, dacă vor să-și desfășoare activitatea în România. (...) Această Ordonanță de Urgență a plecat spre avizare, către Ministerul Dezvoltării și Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informațiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne susține această ordonanță. Așteptăm acum și susținerea din partea Ministerului Dezvoltării și cerem Guvernului să adopte cât mai repede această Ordonanță. În privința protestului, până în prezent nu am primit un răspuns de la Primăria Capitalei, nici că a fost aprobat, dar nici că a fost respinsă cererea noastră. Așteptăm până pe 16 aprilie Ordonanța de Urgență pentru eliminarea pirateriei din transporturile rutiere, iar în cazul în care această ordonanță nu va fi dată de guvern, COTAR va organiza acțiuni de protest”, a declarat, potrivit Agerpres, Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

 
În acest context, l-am contactat telefonic pe Marin Neagu, vicepreşedintele COTAR - Filiala Constanța, care ne-a spus că, în funcţie de ce vor spune parlamentarii, se vor decide următorii paşi.
 
După cum spuneam, se vrea a fi eliminată pirateria și activitățile neautorizate din transporturi. Printre aceste activități se menționează și serviciile UBER.
 

„Ca să fii taximetrist, trebuie să urmezi cursuri, să îndeplineşti unele condiţii. Ce garanţie au clienţii privind acele persoane? Poate nu au permis. Să fie controlaţi”, a spus Marin Neagu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii