Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:25 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COTAR ANAF a cerut Uber o listă cu toți utilizatorii; un șofer din Capitală a încasat 60.000 lei în 2015

ro

25 Nov, 2016 11:11 3354 Marime text
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a cerut Uber Olanda o listă detaliată cu toți utilizatorii acestui sistem de transport și cu toate cursele operate anul trecut, pentru a verifica dacă toți șoferii au declarat veniturile astfel obținute, se arată într-un comunicat al Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).
 
"Sute de oameni s-au bucurat că pot sfida legile statului român, practicând taximetria neautorizată, în regim Uber. Atât în mediul urban, unde astfel de taximetriști neautorizați au funcționat în ultimii doi ani, cât și pe transportul de persoane din țară, unde sistemul bla-bla car a luat amploare, făcând concurență neloială transportatorilor de linie, șoferii s-au îmbogățit peste noapte, pentru că n-au respectat prevederile legale — taxe, ITP, impozite, garanții etc., pe care le plătesc, obligatoriu, transportatorii legali", precizează COTAR.
 
Potrivit transportatorilor, ANAF a demarat acțiunile de colectare a sumelor nedeclarate prin practicarea taximetriei neautorizate, în regim Uber.
 
"ANAF a cerut firmei Uber din Olanda lista detaliată cu toți utilizatorii, cu toate cursele operate în 2015, rute, distanțe și încasări. Astfel, încă de ieri (joi — n.r.), 24 noiembrie, ANAF a trimis către birourile de colectare a taxelor locale aceste liste cu persoane și încasări, pentru a se aplica legea. Afacerile care păreau atât de bănoase vor deveni cele mai păguboase activități, dacă ANAF va confisca sumele integral", susțin transportatorii.
 
COTAR a mai arătat că o persoană din sectorul 6 al Capitalei a avut anul trecut încasări de peste 60.000 de lei ca șofer în sistem Uber.
 
„Listele primite de ANAF din Olanda arată că au funcționat în regim Uber atât persoane fizice, cât și firme. Încasările anuale sunt uriașe. O singură persoană din Sectorul 6 al Capitalei a avut încasări la Uber de peste 60.000 de lei, în 2015. Sunt deja două probleme: Fiscul va cere taxele și impozitele datorate statului, pentru aceste venituri, însă, al doilea aspect este că sunt venituri nedeclarate și, dacă ne luăm după legile în vigoare, pe o activitate neautorizată, statul ar trebui să confiște toate sumele încasate“, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR, citat în comunicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii