Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:04 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul proprietar al Întreprinderii de Metale Rare Vadu, executat de Fisc

ro

11 Dec, 2014 00:00 4089 Marime text
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa prin Serviciul Colectare Executare Silită Persoane Juridice invită constănţenii, pe data de 23 decembrie, ora 13.00, la o procedură publică pentru valorificarea bunurilor societăţii debitoare Prosidex SRL. Licitaţia va avea loc la sediul Fiscului din municipiul Constanţa, bulevardul Tomis. Participanţii la acest eveniment vor putea achiziţiona un teren intravilan de 18.808 mp şi construcţii în stare de degradare aflate pe acesta. Bunurile sunt situate în localitatea Însurăţei, judeţul Gorj. Bunurile au un preţ de evaluare de 617.825 de lei, exclusiv TVA.
 
Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Primăverii, societatea Prosidex SRL a fost înregistrată în anul 1999. Capitalul social subscris este de 1.000 de lei, integral vărsat, compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt Narcis Cristian Stere, născut pe 27.08.1972, în Constanţa, care deţine 35 de părţi sociale (35% din capitalul social) şi Ştefan Crăciunescu, născut pe 12.08.1958, în Alexandria, judeţul Teleorman, care deţine 65 de părţi sociale (65% din capitalul social). Administratorul societăţii este Ştefan Crăciunescu. Firma se ocupă de „extracţia altor minereuri metalifere neferoase“. Ştefan Crăciunescu este fost ofiţer de securitate, care a obţinut Întreprinderea de Metale Rare Vadu. Acesta mai este asociat şi în societatea Prosidex Rom SRL, aflată în prezent în faliment.

Indicatorii financiari ai societăţii

Potrivit vrajitorul.eu, indicatorii financiari ai societăţii Prosidex SRL sunt următorii:
Marja profitului net este ridicată având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate (0% faţa de % media industriei).
Evoluţia cifrei de afaceri este mai buna decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc scăzut decât sectorul de activitate din care face parte (2,85% faţă de % media industriei).
Randamentul activelor este foarte scăzut comparativ cu al industriei din care face parte. Firma prezintă o competitivitate scăzută comparativ cu firmele competitoare.
Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (0% faţă de % media industriei).
Nivelul datoriilor este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (137% faţă de % media industriei).
Perioada de încasare clienţi: Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (opt zile faţă de zile media industriei). „Compania se află într-o situaţie financiară normala. Nivelul profitabilităţii operaţionale, precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Există posibilitatea ca, în următoarele 6-12 luni, firma să întâmpine dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri. Este recomandată monitorizarea mai frecventa a evoluţiei acestei companii“, se precizează pe vrajitorul.eu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii