Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:10 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea scoate pe teren tot personalul din dotare 250 de pompieri constănţeni vor fi, de sărbători, la datorie

ro

25 Dec, 2015 00:00 1784 Marime text
De aceea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea (ISU Dobrogea) va mobiliza tot personalul disponibil pentru prevenirea evenimentelor nedorite.

“Toate efectivele vor fi de serviciu de Crăciun. Turele sunt pregătite în orice moment. 25 de pompieri vor fi de serviciu pe o tură, într-o subunitate. ”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă. Detaşamentele şi subunităţile care vor pune la datorie fiecare câte 25 de pompieri pe o tură sunt:  Detașamentul de pompieri din Constanța, Port, Palas, Stația de pompieri Midia — Năvodari, Secția de pompieri Mangalia, Staţia de pompieri Tuzla, Detaşamentul de pompieri Cernavodă, Detaşamentul de pompieri Medgidia şi Staţia de pompieri de la Hârşova.

Pe de altă parte, în întreaga ţară peste 5000 de pompieri cu aproximativ 1.100 de mijloace tehnice vor fi la datorie pe timpul Sărbătorii Nașterii Domnului, iar alți 5.000 vor fi pregătiți să intervină, pentru asigurarea misiunilor destinate protecției și siguranței cetățenilor. Totodată, 261 de echipaje de pompieri SMURD vor fi la datorie, la nivel naţional, pentru a răspunde eventualelor urgențe medicale.
Conform plutonierului major, Anca Chiriţă, în perioada următoare există planificate mai multe controale, în special, la unităţi de alimentaţie publică, dar şi unde există preponderent unităţi comerciale cu un aflux mare de persone. Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea a mai adăugat că aceste controale se fac întotdeauna înainte de sărbători, dare ele vor continua şi după.

Ce sfaturi ne acordă pompierii

Pentru a nu fi deranjaţi de zgomotul sirenelor, pompirii ne recomandă să nu aprindem artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau lumânări în interiorul locuințelor și a spațiilor în care se organizează mese festive. Echipajele specializate ne mai sfătuiesc să nu utilizăm instalații sau decorațiuni electrice cu defecțiuni ori improvizații. De asemenea, bradul de Crăciun nu ar trebui să stea în apropierea unor surse de căldură, precum sobe, calorifere ori alte mijloace de încălzire sau în camera copiilor. Încăperile în care vor avea loc mese festive ar trebui să nu fie foarte agglomerate mobilier pentru a nu exista incidente neplăcute.
Pompierii mai recomandă părinților supravegherea permanentă a micuților lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceștia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii