Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:04 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Liviu Pop despre „Celebrele pensii militare... care au cauzat niște hemoragii extraordinare în sistemele militare”

ro

21 Jul, 2017 05:06 22159 Marime text
Ministrul Educației Liviu Pop a vorbit în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, despre pensiile militare.
 

Asta după ce premierul Mihai Tudose a anunţat joi, la începutul şedinţei Executivului, că ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a găsit o formulă prin care sistemul pensiilor militare să rămână în vigoare.


 

„Celebrele pensii militare... care au cauzat niște hemoragii extraordinare în sistemele militare.

Toată lumea vrea să iasă la pensie acum, să nu se modifice legea ca să nu cumva să nu o mai prindă pe aia bună. Pleacă mii de oameni din sistem, la vârste la care (...) trebuiau să aducă plus valoarea în sistemele din care fac parte.

Nu se va întâmpla așa ceva. Ministrul Țuțuianu a găsit o formulă prin care acest sistem să rămână în vigoare, indiferent de ceea ce se întâmplă cu legea pensiilor'', a spus premierul.

 
„O nouă lege a pensiilor afectează toată România. Din păcate, au plecat în spațiul public niște informații, cum că militarii vor fi afectați, lucru care este fals. A fost confirmat și astăzi de premier și de ministul Apărării. Avem un număr mare de militari care și-au cerut pensionarea anticipată, chiar dacă ei se pot pensiona în 2027, deci cu aproape 10 ani înainte, lucru care nu e normal. Avem nevoie de expertiza fiecărui cetățean, mai ales că discutăm de persoane care au un grad de calificare înalt și dobândesc niște abilități”, a spus Ministrul Pop.

Sursa text: antena3
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Crisdeburgundia 25 Jul, 2017 07:53 lucrez de peste un sfert de secol în ture de noapte, radiat, cu ochii și urechile afectate și mai ales stresul le întrece pe toate, cine naiba mai lucrează cu atâția șefi, ba unii șefi de plictisească din birouri stau pe capul tău și mai rău te încurcă... chiar nu mai putem, ne uitam la ceilalți care ...la viza medicală anuală ne amenință că ne scoate din sistem că oricum suntem varză cu toate analizele, normal nu se poate muncii atâția ani in condiții deosebite...și voi ce vreți să plecăm drept la cimitir, că tot este lângă noi...nu modifica.l223/2015, ar fi josnic! Aduceți oameni tineri care au zvâc de muncă, că noi ne-am terminat și fizic și psihic, nu umblați la vârsta de pensionare, ce știe ministrul educației cum și în ce condiții de muncă supraveghem noi apărarea tării. Și mă rog de ce nu se pune la L223 și școala mil.(am primit salariu pe timpul scolii logic că am cotizat), căci am fost de două ori la S1 zice că nu se pune, se scad și cursurile, nu mai faceți cursuri că ieșiți la pensie la sfântu așteaptă, drept la cimitir cu voi!
  • Irimia Georgica 25 Jul, 2017 07:13 Ce parere aveti despre fostii militari angajati trecuti in rezerva la varsta de 40 de ani (conf.leg.384/2006.art.45), din motive neimputabile lor, care nu pot beneficia de scaderea grupei de munca din varsta standard de pensionare (conf.Lg.223/2015.art.21), cu toate ca au realizat vechimea in specealitate de 15 ani care se cere in legea pensiilor militare (Leg.223/2015.art16) si de ce oare sunt bagati la art.19 la fel cu cei cu o vechime in specealitate de doar 10 ani care, normal, neavand vechimea in specealitate de 15 ani, nu pot beneficia altfel. O sa spuneti ca nu am realizat vechimea efectiva de 25 de ani la data trecerii in rezerva asa cum prevede legea, deaceea stau si ma intreb: ce rost mai are vechimea in specealitate in cazul nostru si de ce noua nu ni se adauga la vechimea efectiva cumulata (conf.art.25.din Leg223/2015), vechimea realizata anterior armatei (tinand cont ca am venit in armata prin transfer) la fel ca la cei in activitate, si vechimea realizata ulterior armatei cum ar fi somajul (de la trecerea in rezerva), vechimea realizata ulterior armatei asa cum li s-a adaugat cadrelor militare care dupa trecerea in rezerva au putut cumula la vechimea efectiva vechimea realizata in viata civila pana la intrarea in vigoare a Lg.223/2015. De ce lor se poate si noua nu, tinand cont ca am fost dati afara din sistem dupa 19 ani de armata (fiind participanti in teatre de operatii externe ca Afganistan si Irak), avand la trecerea in rezerva, majoritatea dintre noi, o vechime efectiva de 23 ani? si nici nu am beneficiat de ordonante asa cum au beneficiat cadrele militare inclusiv pana in 2010 si nici de salarii compensatorii, pensie anticipata , pensie anticipata partial asa cum beneficiaza cei in activitate conform Lg.223/2015 . Eu cred ca am fost discriminati din toate punctele de vedere, tinand cont de CONSTITUTIA ROMANIEI.art.16.alin.1 si 2: (1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari. (2) Nimeni nu este mai presus de lege. Cu toate acestea cei din MApN sunt indiferenti la aceasta situatie, fara sa tina cont macar de art 2.lit.a,b si f din legea 223/2015. Principiile de baza ale sistemului pensiilor militare de stat sunt urmatoarele: a) principiul unicitatii, potrivit caruia statul organizeaza si garanteaza sistemul de pensii militare de stat bazat pe aceleasi norme de drept, pentru toti participantii la acesta; b) principiul egalitatii, prin care se
  • mytyx 21 Jul, 2017 17:18 cand unui om ii dai bani mai multi sa stea degeaba acasa decat aluia care sta la munca si munceste pentru alti 2-3lipsa...cum vrei sa pastrezi oamenii harnici si bine pregatiti.. . cu felicitari in fata formatiei :)
  • Roșu E. 21 Jul, 2017 15:53 Dl. ministru Pop, ar trebui sa se concentreze pe domeniul dumnealui de activitate. Nu cred că merg treburile foarte bine in sistemul educațional, iar expertiza dumnealui este departe de a fi cea mai utilă sistemului militar. Mulțumesc!