Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 16 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie“ Arhiepiscopia Tomisului are patru firme! ÎPS Teodosie, administratorul cu mitră şi toiag

ro

13 Jul, 2016 00:00 14031 Marime text


În timp ce Evanghelia după Ioan relevă spusele Domnului „Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie“, iată că Arhiepiscopia Tomisului vrea să prospere de pe urma negoţului.
 
Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, activităţi de pompe funebre, servicii de cazare, dar şi activităţi de radio şi televiziune sunt câteva dintre preocupările Arhiepiscopiei Tomisului, prin firmele la care este „asociat persoană juridică”. Potrivit Registrului Comerţului, Arhiepiscopia Tomisului este asociată în patru societăţi comerciale, dintre care una este în lichidare.
 
Cooperativa Agricolă Constanţa Tomis a fost înfiinţată în anul 2016 şi are sediul în satul Culmea, oraşul Ovidiu. Firma are un capital social subscris de 10.000 de lei, integral vărsat, compus din 1.000 de părţi sociale. Asociaţii societăţii sunt Arhiepiscopia Tomisului, membru cooperator fondator, Integra Wood SBS SRL, Alexandru Petrean, născut pe 11.01.1980, în Bucureşti, Emil Cosmin Brăescu, născut pe 22.02.1981, în Buzău, şi Aurelian Ştefan, născut pe 14.05.1977, în Tulcea. Fiecare asociat deţine 20% din capitalul social.
 
Administratorii societăţii, care se ocupă de „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”, sunt: Alexandru Petrean, Aurelian Ştefan şi Emil Cosmin Brăescu. Potrivit Registrului Comerţului, Emil Cosmin Brăescu mai deţine un PFA, iar Aurelian Ştefan este asociat în Imobilest SRL şi PFA Ştefan Aurelian.
 
Înfiinţată în anul 2000, Arhitop-Design SRL (în lichidare) are sediul social în municipiul Constanţa, aleea Garofiţei. Firma are un capital social de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale. Arhiepiscopia Tomisului este asociat unic al firmei. Lichidatorul judiciar al societăţii, care desfăşura „activităţi de radio şi televiziune”, este Oană Aurora-Ioana CII.
 
Lumina Servicii Funerare SRL a luat fiinţă în anul 2016 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Arhiepiscopiei. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Arhiepiscopia Tomisului este asociat unic al firmei, care desfăşoară „activităţi de pompe funebre şi similare”. De administrarea societăţii se ocupă Paul Pârlica, născut pe 12.11.1982, în Galaţi.
 
Cu sediul social în satul Gheorghiţeni, comuna Dorna-Arini, Casa Elisabeta SRL a fost înfiinţată în anul 2005. Firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale. Societatea este deţinută de Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, cu sediul social în comuna

Dorna-Arini, cu 5% din capitalul social, reprezentată de Mareta Badea, născută pe 10.09.1964, în Oprişor, Mehedinţi, şi Arhiepiscopia Tomisului, cu 95% din capitalul social, reprezentată de Teodosie Petrescu (arhiepiscopul Tomisului), născut pe 12.12.1955, la Vatra Dornei, Suceava. Acesta este şi administratorul societăţii, care prestează „alte servicii de cazare”, fiind numit în funcţie pe data de 22.10.2009.

Despre Integra Wood SBS SRL

Potrivit Registrului Comerţului, firma, înfiinţată în anul 2014, are sediul social în municipiul Constanţa, strada Timişanei. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Firma este controlată de Radu Cristian Zlăvog, născut pe 23.02.1978, în Iaşi, şi Iuliana Coman, născută pe 26.01.1974, în Medgidia. Fiecărui asociat îi revine 50% din capitalul social.
 
Administratorul societăţii, care se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, este Radu Cristian Zlăvog. Precizăm că Iuliana Coman este asociată în Terra Adam SRL.

Arhiepiscopul Tomisului şi Emil Cosmin Brăescu, colegi de dosar
 
Potrivit unui comunicat trimis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa în mai 2009, se efectuau cercetări faţă de Arhiepiscopul Tomisului – Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la fals intelectual, precum şi faţă de inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi fals intelectual.
 
Iată ce se spunea în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa din mai 2009


 
„ Vă informăm că, prin procesul verbal de sesizare din oficiu din data de 05.05.2009, a fost înregistrat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa dosarul nr. 991/P/2009 în care se efectuează cercetări faţă de Arhiepiscopul Tomisului – Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 254 al. 1 C.pen. în ref. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi complicitate la fals intelectual prev. de disp. art. 26 C.pen. rap. la art. 289 al. 1 C.pen., în ref. la art. 17 al. 1 lit. c  din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 33 lit. a C.pen., precum şi faţă de inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită prev. de disp. art. 26 C.pen. rap. la art. 254 al. 1 C.pen. în ref. la art. 6 din Legea nr. 78/200 şi fals intelectual prev. de disp. art. 289 C.pen., în ref. la art. 17 al. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 33 lit. a  C.pen.,  constând în aceea că arhiepiscopul Tomisului, în luna martie 2009, deşi trecuseră 6 luni de la începerea anului şcolar, în schimbul sumei de 3000 Euro, din care a fost oferită suma de 850 Euro, a intermediat înscrierea, pe bază de documente false, antedatate la Facultatea de Teologie, a unui reporter de la ziarul „România Liberă”, fiind ajutat în acest sens de către inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu“.
 

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea 16 Jul, 2016 12:42 Gigel, furi curent! Daca banii se reîntoarceau catre Arhiepiscopia Tomisului, care a finanțat o buna parte din banii de la mănăstirea lui Teodosie ( credite la bănci si facturi pe la diferite depozite de materiale de construcții) atunci TOTUL ERA CORECT. Dar Teodosie a trecut complexul pe fundația personală si banii rezultați nu intra in conturile Arhiepiscopiei, ci in conturile fundației, adică in buzunarul familiei sale!
  • gigel 13 Jul, 2016 17:12 si ce-i rau in asta??? veniturile se aduna la arhiepiscopie, nu le baga IPS in buzunar. f bine ca e un bun gospodar!