Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 15 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă producătoare de arcuri şi una de jaluzele Două firme din Constanţa, finanţate de Ministerul Fondurilor Europene (document)

ro

16 Jun, 2014 00:00 4766 Marime text
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că, în primele cinci luni ale acestui an, estimările sale în privinţa absorbţiei fondurilor europene se află sub aşteptările avute iniţial, îndeosebi la capitolele mediu şi transport. „Zâmbetul meu va fi cu siguranţă foarte larg la final de an, când vom atinge obiectivul pe care l-am spus, şi anume acela de peste 3,5 miliarde de euro, în facturi, către Comisia Europeană. În primele cinci luni ale acestui an, ceea ce am estimat se află sub aşteptările pe care le-am avut iniţial, pentru că sunt multe facturi care nu ajung încă la noi, din partea marilor companii de lucrări, în special la mediu şi transport“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. De aceea, pentru ca banii din fonduri europene să fie cât mai bine folosiţi, coordonatorul activităţii Autorităţii de Management POS CCE anunţă suplimentarea bugetului apelului pentru proiectele de investiţii mari pentru IMM-uri. Astfel, până la sfârşitul lunii iunie, vor fi semnate toate contractele de finanţare pentru proiectele care au îndeplinit prevederile ghidului solicitantului şi care se află pe lista de rezervă aferentă operaţiunii „Sprijin financiar cu o valoare cuprinsă între 1.065.001 lei şi 6.375.000 de lei, acordat pentru investiţii pentru IMM“. „Până la sfârşitul acestei luni, vor fi semnate cele 93 de proiecte de investiţii mari pentru IMM-uri, aflate pe lista de rezervă, proiecte cu o valoare totală nerambursabilă de peste 80 de milioane de euro. Până în prezent, în cadrul acestei operaţiuni, au fost semnate deja 190 de contracte de finanţare cu o valoare totală nerambursabilă de aproximativ 190 de milioane de euro. Suma suplimentară de 80 de milioane de euro este destinată IMM-urilor, întrucât reprezintă un sector important în economia noastră şi dorim să îmbunătăţim situaţia macroeconomică a ţării noastre“, a declarat ministrul de resort Eugen Teodorovici.

Pe lista cu proiectele de rezervă ce vor primi finanţare prin programul POS CCE se regăsesc şi două societăţi din judeţul Constanţa. Prima este SC Dial SRL din oraşul Hârşova, care va primi, pentru „Achiziţionare de echipamente tehnologice în vederea creşterii competitivităţii economice şi productivităţii firmei, prin creşterea capacităţii de producţie“, suma nerambursabilă de 1.238.948 de lei.
Administratorul unic al Dial SRL, Vasile Roşu, apare, potrivit Registrului Comerţului, ca asociat în Baulinnex G.M.N. SRL din Braşov, Cameleon Trading SA din Constanţa şi SCM IND SRL din Hârşova, ultimele două fiind radiate. SC Dial SRL a fost înfiinţată în anul 1994, iar în anul 2013, a raportat o cifră de afaceri de 20.400.629 de lei, însă a avut pierderi de 602.185 de lei. Cea de-a doua firmă care va beneficia de fonduri nerambursabile prin POS CCE este din Constanţa - SC Any-Com Trans SRL, având-o ca unic asociat pe Anica Dogaru. Firma a primit suma de 1.098.128,05 lei. Aceasta mai apare în aceeaşi calitate şi în societatea Casa de'l Cuore SRL, care figurează la Registrul Comerţului cu întrerupere temporară de activitate, însă perioada suspendării activităţii a expirat în 2007. În anul 2013, Any-Com Trans SRL a avut o cifră de afaceri de 1.440.793 de lei, raportând un profit net de 24.897 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii