Proiectul Start UP Smart, lansat şi la Constanţa 42 de persoane din regiunile Sud-Est şi Sud-Muntenia, ajutate să iniţieze o afacere (galerie foto)
Proiectul Start UP Smart, lansat şi la Constanţa: 42 de persoane din regiunile Sud-Est şi Sud-Muntenia, ajutate
28 Mar, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
3156
Marime text
400 de persoane din regiunile de dezvoltare Sud-Est şi Sud-Muntenia au şansa să-şi pună în practică ideile de afaceri, oferite prin proiectul Start UP Smart. Cu un buget impresionant de aproape două milioane de dolari, Start Up Smart va ajuta tinerii întreprinzători cu subvenţii în valoare de 20.000 de euro, pentru fiecare dintre cele 42 de idei de afaceri care vor fi selectate şi implementate după terminarea proiectului. Fiecare întreprindere nou-înființată va asigura crearea a cel puţin două locuri de muncă şi menţinerea lor pe o perioadă de minimum şase luni după finalizarea proiectului.
Proiectul Start UP Smart se va desfăşura în perioada 6 februarie - 5 decembrie 2015 şi este implementat de Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART, în parteneriat cu Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG. Obiectivul principal al proiectului Start UP Smart constă în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi susţinerea iniţiativelor în vederea stimulării ocupării pe cont propriu a persoanelor de peste 18 ani care doresc să iniţieze o activitate independentă în regiunile de dezvoltare Sud-Est şi Sud-Muntenia. „Am început această caravană de informare pentru conştientizarea oportunităţilor oferite prin proiect şi încurajarea antreprenoriatului în fiecare judeţ din regiunile Sud-Est şi Sud-Muntenia. De asemenea, vor fi organizate 20 de cursuri de competenţe antreprenoriale pentru 400 de participanţi din grupul-ţintă şi un concurs de idei de afaceri, în urma căruia vor fi selectate pentru finanţare 42 de idei de afaceri, dintre care minimum 40 din rândul celor care au participat la cursurile de formare în competenţe antreprenoriale. Pentru fiecare dintre cele 13 judeţe ale regiunilor de dezvoltare Sud-Est şi Sud-Muntenia vor fi selectate minimum două idei de afaceri şi minimum 50% dintre ideile de afaceri câştigătoare vor fi dezvoltate de persoane din grupul-ţintă eligibil care aparţin categoriei de vârstă 18-25 de ani, înmatriculaţi în învăţământul superior“, a declarat Radu Oprea, managerul proiectului. Fiecare participant la aceste cursuri va fi recompensat cu un premiu de 2.500 de lei. În urma selecţiei celor 42 de idei de afaceri, vor fi înfiinţate şi finanţate 42 de firme start up prin schema de ajutor de minimis „Sprijin pentru Antreprenori“. Fiecare plan de afaceri selectat va fi finanţat prin acordarea unei subvenţii în valoare de 86.500 de lei. Precizăm că fiecare nouă întreprindere va asigura crearea a cel puţin două locuri de muncă şi menţinerea lor pe o perioada de cel puţin şase luni după finalizarea proiectului. De asemenea, condiția primordială a acestui program este ca cel puţin jumătate dintre cele 42 de idei de afaceri selectate trebuie să fie acordate studenților până în 25 de ani, în timp ce 25% trebuie acordate femeilor.
Detalii pot fi obţinute accesând site-ul proiectului, www.startupsmart.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii