Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:19 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Douăzeci de artişti de la Colegiul „Regina Maria” pleacă în Spania (galerie foto)

ro

28 Nov, 2013 00:00 4740 Marime text
Douăzeci dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Naţional de Arte Regina Maria, din clasele a XI-a (secţiile arhitectură, design, arte plastice şi decorative) au fost selectaţi în urma unui concurs pentru a participa la Proiectul european Leonardo da Vinci „Artişti şi designeri în industria IT”, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul LifeLong Learning.
 
„Cei douăzeci de norocoşi vor avea şansa de a participa la un stagiu de pregătire profesională, care va avea loc în Granada, Spania, pe domeniul designului grafic şi al graficii publicitare, şansa de a lucra la standarde europene în cadrul firmelor partenere DessarolloWeb Granada, DSI Spain SI şi MEP Europrojects Granada”, ne-a explicat profesorul responsabil de proiect, Liana Opriş. Echipa de proiect este formată din directorul colegiului, Gevat-Ismet Nejdet, prof. Liana Opriş, prof. Oana Cucoveanu, prof. Georgian Apostolache şi Daniela Nicoară. Elevii interesaţi să participe la acest concurs au depus câte un dosar de candidatură şi au participat la probele de selecţie de limba engleză, de tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, cât şi la proba practică de prezentare a unui afiş de promovare a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”.
 
Ei sunt cei 20 de elevi selectaţi
 
În urma evaluării dosarelor şi a acordării punctajelor pentru fiecare probă, au fost selectaţi, în ordinea punctajelor acumulate, primii 20 de elevi: Călin Ioana, Negrea Andreea, Neculai Raluca, Manea Cătălina, Voicu Alexandru, Lîsîi Tatiana (Republica Moldova), Popa Veronica, Lucaci Irina, Dumitru Ruxandra, Cîrciumaru Alina, Neagu Andrei, Hăşmăşan Radu, Tudorache Andrada, Bileca George, Vuap Sibel, Zamfir Sânziana, Lupu Liliana, Paraschiv Roxana, Dorin Andreea şi Posoceanu Ema. De asemenea, au fost selectate, în ordinea punctajului, şi următoarele rezerve: Zisu Daniela, Nicula Cristian, Tănase Horia şi Ariton Monica. „Înainte de plecarea în mobilitate, elevii selectaţi, cât şi rezervele vor participa la un program de pregătire lingvistică de limba spaniolă şi de limba engleză, sub îndrumarea profesoarelor Cristina Sinane (limba spaniolă) şi Felicia Georgescu (limba engleză), de pregătire culturală, cu prof. Mihaela Enescu (geografie) şi de pregătire pedagogică”, a mai spus prof. Liana Opriş.
 
Stagii de pregătire practică
 
Stagiile de pregătire practică vor dura 3 săptămâni, participanţii fiind împărţiţi în două fluxuri: primul flux - 3 - 23 februarie 2014, iar al doilea - 7 - 27 aprilie 2014. Conţinuturile plasamentului cheamă la investigaţie şi explorare, la analiză şi descoperire a mulţimii de tehnici de producţie media ce implică utilizarea programelor grafice Adobe Photoshop şi CorelDraw în creaţia artistică. În firmele spaniole partenere, elevii vor avea oportunitatea să înveţe în practică să combine textul cu grafica, mesajul şi comunicarea, pentru a concepe un logo de firma, un poster, o pagină web sau alte materiale publicitare, în cadrul unor proiecte individuale. Elevii îşi vor dezvolta competenţele de utilizare a elementelor de limbaj vizual, a sistemului de calcul pentru procesarea imaginii computerizate, îşi vor dezvolta aptitudinile şi imaginaţia, capacitatea de lucru în echipă şi abilitatea de a utiliza softurile de grafică computerizată pentru realizarea de produse cu scop comercial şi de publicitate. Vor câştiga experienţă în a lucra într-un mediu profesional, care include: relaţia cu clienţii şi înţelegerea aşteptărilor acestora, managementul timpului, lucrul cu termenele limită, controlul calităţii şi lucrul în echipă. Astfel, îşi vor dezvolta perseverenţa, conştiinciozitatea, politeţea în relaţiile cu clienţii, spiritul de anticipare a cerinţelor şi aşteptărilor acestora, intuiţia profesională şi abilităţile de comunicare. Vor explora modul în care funcţionează o firma europeană de producţie media şi design, îşi vor dezvolta cunoştinţele generale despre ce înseamnă o afacere europeană şi competenţele antreprenoriale.
 
Formatori pentru ceilalţi colegi
 
La revenirea din stagiul de practică, elevii participanţi vor deveni la rândul lor formatori pentru ceilalţi colegi, urmând ca şi aceştia să beneficieze de experienţa şi de cunoştinţele acumulate în cele trei săptămâni de mobilitate. Cu ocazia aniversării a 57 de ani de la înfiinţare, Colegiul Naţional de Arte invită constănţenii la expoziţia afişelor de promovare, din foaierul colegiului, realizate de către toţi candidaţii din cadrul concursului de selecţie pentru proiectul „Artişti şi designeri în industria IT”. Afişele au fost concepute prin utilizarea programelor de prelucrare computerizată a imaginii, dar şi prin tehnici de desen, grafică şi pictură, însuşite la atelierele de specialitate sub îndrumarea profesorilor de atelier.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii