Câţi bani mai înghite UAMS Agigea de la CJC Un nou termen de finalizare a lucrărilor pentru pavilionul medical (document)
Câţi bani mai înghite UAMS Agigea de la CJC: Un nou termen de finalizare a lucrărilor pentru pavilionul medical
17 Aug, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3826
Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) se reuneşte mâine, în şedinţă ordinară, de la ora 13.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi se află şi un proiect de hotărâre iniţiat de către preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, privind prelungirea duratei de finalizare a proiectului „Extinderea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer” până la data de 1 noiembrie 2016.
Reamintim că, într-o şedinţă a CJC de la finalul lunii mai a acestui an, aleşii judeţeni au mai prelungit perioada de finalizare a centrului până la data de 31 august 2016, dată care va fi depăşită în scurt timp. Cum constructorul nu a reuşit să se încadreze nici în acest termen, CJC propune o nouă dată de finalizare a acestui proiect.
Deşi lucrările vor fi finalizate la începutul lunii noiembrie a acestui an, ideea de dezvoltare a UAMS Agigea nu este nouă. Povestea începe la 20 octombrie 2011, atunci când consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-ştiinţifici, a bugetului şi a cheltuielilor aferente proiectului de extindere a UAMS Agigea.
La data de 1 aprilie 2013, CJC a semnat, în calitate de beneficiar, contractul de finanţare a acestui proiect. La data de 1 octombrie 2013, a fost lansată invitaţia de participare la licitaţia pentru atribuirea contractului de construire. Astfel, ajungem la ziua de 16 mai a anului 2014, când societatea Grand Art Construct SRL a fost desemnată câştigătoare a contractului ce prevede extinderea pavilionului medical.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1 - „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbane de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 - „Planuri integrate de dezvoltare urbană”. Autoritatea de management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar organismul intermediar este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
Mai exact, este supus aprobării consilierilor judeţeni un act adiţional la contractul de finanţare numărul 3697, încheiat la data de 1 aprilie 2013, pentru proiectul mai sus precizat.
În cadrul aceluiaşi proiect, consilierii judeţeni trebuie să aprobe şi valoarea estimată a sumelor necesare finalizării proiectului, respectiv 2.038.450,24 de lei, cu TVA inclus, bani care vor proveni din bugetul judeţului.
Cum se va extinde UAMS Agigea
Proiectul de extindere a UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer prevede extinderea pavilionului medical atât pe verticală - prin mansardare, cât şi pe orizontală - prin înfiinţarea unui nou corp de clădire, compus din demisol, parter, etaj şi mansardă. Acelaşi proiect mai prevede dotarea şi echiparea noului corp de clădire, dar şi extinderea utilităţilor, precum alimentarea cu energie electrică şi apă potabilă şi extinderea reţelei de canalizare.În prezent, centrul este finalizat în proporţie de 75%, de lucrări ocupându-se constructorul Grand Art Construct SRL. Din expunerea de motive înaintată consilierilor judeţeni reiese faptul că este necesară prelungirea datei de finalizare a viitorului centru, întrucât lista de obiective prevede şi achiziţionarea unor dotări de specialitate, dotări care necesită livrare şi montare, fapt care împiedică societatea constructoare să termine lucrări la timp.
Viitorul centru pentru îngrijirea persoanelor cu Alzheimer va avea 65 de angajaţi, dintre care 51 vor reprezenta corpul medical - medici, asistente, infirmiere şi personal din cadrul laboratorului medical, iar zece angajaţi vor reprezenta personalul de deservire.
Cine este Grand Art SRL?
Societatea Grand Art SRL are sediul în municipiul Feteşti din judeţul Ialomiţa, pe strada Sirenei, şi a fost înfiinţată în anul 2009. Unicul acţionar al firmei este Horea Adrian Negrea, născut în luna iulie a anului 1965, în Feteşti, judeţul Ialomiţa. Acesta este şi administratorul societăţii, care are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, potrivit datelor de la Registrul Comerţului disponibile la 16 august 2016.Anul trecut, societatea a avut o cifră de afaceri de 3.075.416 lei, 12 angajaţi şi un profit de 122.502 lei. În acelaşi an, a avut datorii totale de 1.192.065 de lei, venituri totale de 3.075.479 de lei şi cheltuieli totale de 2.952.977 de lei. Conform informaţiilor de la ANAF, la data de 13 iulie 2016, societatea nu avea restanţe către bugetul de stat. De menţionat că societatea este plătitoare de TVA din data de 15 iunie 2009.
Înfiinţată în iunie 2009, societatea este deja unul dintre clienţii fideli ai Domeniului Public şi Privat Judeţean (DPPJ) Constanţa. La doar câteva luni de la înfiinţare, la 11 octombrie 2009, Grand Art Construct a câştigat licitaţia pentru reabilitarea grădiniţei din Satu Nou, pentru suma de 469.809,47 de lei. În 2011, Grand Art Construct a fost contractată de DPPJ pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a grădiniţei din comuna Agigea, pentru suma de 987.000 de lei. În 2012, societatea s-a ocupat de reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din Lazu şi a Casei Tineretului din comuna Cobadin, lucrări în valoare de 1.239.810 lei. Anul 2013 a venit cu un alt contract pentru Grand Art Construct, în valoare de 602.301,83 de lei, ce vizează amenajarea unui punct de trecere a frontierei România - Bulgaria, din comuna Lipniţa.
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza proiectul de hotărâre la care facem referire.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii