Cronica unui război anunţat Discuţiile pe tema Portului Constanţa dintre Mazăre şi sindicalişti, un eşec total (video + galerie foto)
Cronica unui război anunţat: Discuţiile pe tema Portului Constanţa dintre Mazăre şi sindicalişti, un eşec
20 May, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
3077
Marime text

„Dacă e nevoie, facem referendum”
Pentru a-şi întări parcă declaraţiile, Mazăre a avut lângă el, pe masă, 60.000 de semnături strânse de la constănţenii care, spune el, sunt de acord cu preluarea de către municipalitate a unui pachet de 13% din acţiunile Portului Constanţa. „Noi avem în cinci zile 60.000 de semnături”, s-a lăudat edilul-şef. „Dacă e nevoie, facem referendum local”, a avertizat Mazăre.
„Chestiune de manipulare şi denigrare”
Discuţiile de ieri au degenerat, Mircea Burlacu şi Radu Mazăre ridicând, în repetate rânduri, vocea unul la altul. În opinia preşedintelui FNSP, acţiunea de strângere de semnături pentru preluarea Portului Constanţa pe care municipalitatea a iniţiat-o este lipsită de moralitate şi reprezintă „o chestiune de manipulare şi denigrare”. Mircea Burlacu a catalogat discursul de ieri al primarului ca fiind unul frumos, dar eminamente politic.
Preşedintele FNSP a explicat că dacă operatorii portuari vor plăti taxe mai mari în port, aşa cum îşi doreşte Mazăre, aceştia vor fi nevoiţi să renunţe la o parte din forţa de muncă, caz în care oamenii îşi vor pierde locurile de muncă. Cât despre eventualitatea organizării unui referendum local, Burlacu a spus că în discuţie se află un obiectiv strategic de interes naţional, nu local, şi deci demersul propus de Mazăre ar fi lipsit de logică.
Nu mai puţin important, preşedintele FNSP a respins categoric acuzaţiile făcute de Mazăre, potrivit căruia sindicaliştii portuari ar reprezenta interesele oamenilor de afaceri Gabriel Comănescu şi Corneliu Idu.
Protestele ar putea lua amploare
Întâlnirea dintre primarul Constanţei şi sindicaliştii portuari a avut loc după ce aceştia din urmă au demarat, ieri dimineaţă, protestele în faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Aproximativ 300 de oameni au scandal împotriva Guvernului, a Ministerului Transporturilor, dar şi a administraţiei locale constănţene, explicând motivele pentru care se opun transferului a încă 13% din acţiunile Portului Constanţa sub „umbrela” autorităţii locale. Protestatarii au agitat pancarte pe care scria, printre altele, „Portul Constanţa nu e car alegoric”, „Jos labele de pe Portul Constanţa”, „Şova, nu uita, suntem împotriva ta”.
Mircea Burlacu a anunţat, ieri, că protestul din faţa CNAPMC continuă azi şi mâine şi că nu e exclus ca, ulterior alegerilor europarlamentare din 25 mai, sindicaliştii portuari să pregătească un protest de amploare în faţa Primăriei Constanţa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii