Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:05 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Scupra - „Satul unde tinerii vin, şi nu de unde pleacă“ Start pentru introducerea reţelei de gaze naturale la Poiana

ro

21 Oct, 2014 00:00 2203 Marime text
Satul Poiana, localitate ce aparţine de oraşul Ovidiu, devine un adevărat pol de atracţie pentru tineri. Fie că vorbim despre cei care se nasc şi continuă să locuiască aici, fie că ne referim la cei care aleg să îşi ridice o casă departe de agitaţia urbană, un lucru este cert: Poiana nu este o localitate îmbătrânită, ci dimpotrivă, este una în care se simte suflul tânăr, fapt constatat de liderii din administraţia publică locală de la Ovidiu.

300 de familii şi mai multe afaceri, beneficiari direcţi

Tocmai pentru că Poiana este o localitate în plină ascensiune, unde urmează chiar să fie inaugurată o nouă intrare în municipiul Constanţa, aleşii locali şi-au canalizat toate eforturile astfel încât satul să deţină toate utilităţile care să le uşureze viaţa localnicilor. De aceea, ieri, în prezenţa autorităţilor locale, judeţene şi centrale, s-a dat startul lucrărilor pentru un proiect îndelung aşteptat deopotrivă de localnici şi de administratorii firmelor care îşi desfăşoară în sat obiectul de activitate.

„Ne bucură că, prin acest proiect, ducem gazele la Poiana. După ce oraşul Ovidiu a fost primul oraş, după municipiul Constanţa, branşat la reţeaua de gaze, a venit vremea ca Poiană să devină primul sat din Dobrogea. Este o investiţie mare, de 3.300.000 de lei, în parteneriat cu Congaz, care are o parte de 770.000 de lei, diferenţa fiind acoperită de la bugetul local, care contribuie cu nisip, utilaje, oameni, pentru realizarea racordurilor. Practic, din valoarea lucrărilor, 250.000 de lei reprezintă doar săpăturile. Este vorba despre lucrări care se întind pe o suprafaţă totală de 15 kilometri, cinci până la intrare în sat şi încă zece care înseamnă ramificaţiile.

Preconizăm ca, la finele anului 2015, să încheiem lucrările“, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. Acesta a menţionat că două echipe vor efectua concomitent lucrările. Astfel, o echipă va derula lucrările dinspre Ovidiu, iar alta, dinspre Poiana. „La sfârşitul lunii noiembrie, preconizăm să intrăm în sat, iar din primăvară, să continue lucrarea pe ceea ce înseamnă ramificaţie către consumatori“, a completat edilul-şef al oraşului Ovidiu. „Este vorba despre 300 de familii care locuiesc într-o zonă aflată în continuă dezvoltare, unde avem, de asemenea, şi câţiva dezvoltatori importanţi: o fabrică de lactate, una de detergenţi. Nu este un sat mort, ci unul într-o continuă dezvoltare, unde tinerii vin, şi nu de unde pleacă“, a adăugat primarul.

Deputatul Radu Babuş - „Introducerea reţelei de gaze nu e un lucru ieşit din comun“

Prezent la evenimentul simbolic prin care s-a dat startul lucrărilor, deputatul din colegiul din care face parte oraşul Ovidiu, Radu Babuş, a declarat că nu consideră această lucrare ca fiind ieşită din comun. „După părerea mea, această lucrare nu reprezintă nimic deosebit, e ceva normal. Dacă ne bucurăm că în 2014 a început execuţia lucrărilor de branşare a unui sat - aflat la doar câţiva kilometri de municipiul Constanţa - la reţeaua de gaze, înseamnă că nu suntem pe făgaşul cel bun. Ceea ce ar mai fi necesar aici este un sistem de irigaţii, pentru ca aici se află unul dintre cele mai mari bazine legumicole“, a declarat deputatul Radu Babuş.
Nici reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, nu a lipsit de la eveniment. „Este nevoie să ridicăm nivelul de trai în localităţi, iar introducerea reţelei de gaze asta face. Ne bucurăm ca astfel reuşim să îi păstrăm şi să îi aducem aici pe investitorii din zonă“, a declarat vicele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir.

Proiect de peste 8 milioane de euro, în parteneriat cu RAJA

În altă ordine de idei, edilul-şef al oraşului Ovidiu a vorbit şi despre alte proiecte importante pentru dezvoltarea locală, pe care le derulează împreună cu RAJA SA. „Avem un parteneriat cu RAJA pe fonduri europene, în exerciţiul 2014 - 2020, ce se ridică la peste 8 milioane de euro. Este vorba despre reabilitarea reţelei de canalizare şi apă în oraşul Ovidiu. La Poiana, momentan, nu avem canalizare, avem o reţea de apa foarte veche. Dar, din 2016, începem lucrările la acest proiect, care înseamnă 3,5 milioane pentru Poiana şi 5 milioane pentru Ovidiu“, a conchis primarul George Scupra.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii