Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:00 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea îşi reevaluează bunurile mobile şi imobile Primăria Constanţa schimbă băncile din oraş

ro

22 Sep, 2016 00:00 2600 Marime text
Pe site-ul Primăriei Constanţa au fost postate alte două anunţuri prin intermediul cărora municipalitatea confirmă intenţia de a achiziţiona un „Serviciu de evaluare şi reevaluare a bunurilor mobile şi imobile“, precum şi dorinţa de a achiziţiona şi monta „bănci de odihnă în municipiul Constanţa“.
 
În primă fază, municipalitatea intenţionează să deruleze achiziţia publică a serviciului de evaluare şi reevaluare a bunurilor mobile şi imobile în vederea elaborării caietului de sarcini şi a estimării valorice. Concret, se solicită opinia furnizorilor cu privire la: preţ raport evaluare teren, întocmit prin aplicarea grilei notariale valabile la data intrării în vigoare a Legii nr. 165/2013, adică 20.05.2013; preţ raport evaluare construcţie, întocmit prin aplicarea grilei notariale valabile la data intrării în vigoare a Legii nr. 165/2012, adică 20.05.2013; preţ raport evaluare teren, întocmit potrivit standardelor internaţionale de evaluare; preţ raport evaluare construcţie, întocmit potrivit standardelor internaţionale de evaluare; preţ raport evaluare bun mobil, întocmit potrivit standardelor internaţionale de evaluare; preţ raport reactualizare cu indicii de inflaţie a sumelor primite anterior cu titlu de despăgubire; preţ raport stabilire valoare justă pentru bunuri imobile, inventariate în domeniului public/privat al Municipiului Constanta; preţ raport stabilire valoare justă pentru bunuri mobile inventariate în domeniului public/privat al Municipiului Constanta; preţ raport stabilire diferenţă de preţ rezultată din reevaluarea bunurilor la care s-au aprobat modificări ale reglementărilor urbanistice ce au stat la baza evaluării, la momentul atribuirii; preţ raport evaluare imobile înscrise în lista monumentelor istorice ce aparţin domeniului public/privat al Municipiului Constanţa în conformitate cu Legea contabilităţii nr. 82/1991 şi Legea nr. 213/1998; preţ raport evaluare imobile situate în sit arheologic ce aparţin domeniului public/privat al municipiului Constanţa în conformitate cu Legea contabilităţii nr. 82/1991 şi Legea nr. 213/1998, precum şi preţ raport evaluare bunuri mobile (statui şi monumente) ce aparţin domeniului public/privat al municipiului Constanţa în conformitate cu Legea contabilităţii nr. 82/1991 şi Legea nr. 213/1998.
 
Data-limită pentru transmiterea propunerilor este 4 octombrie 2016 şi, până atunci, Primăria Constanţa va invita operatorul economic/operatorii economici la consultare în vederea achiziţiei unui „Serviciu de evaluare şi reevaluare a bunurilor mobile şi imobile”.

Cum trebuie să arate băncile de odihnă din Constanţa  

O altă prioritate pentru Primăria Constanţa pare a fi achiziţionarea şi montarea unor bănci de odihnă, cu toate că vremea rece nu ştim cât îi va mai îmbia pe constănţeni să mai stea pe bănci să admire natura. În fine, cert este că municipalitatea solicită opinia furnizorilor cu privire la soluţia tehnică, schiţa şi preţul pentru băncile de odihnă stradale, pentru parcuri şi alte locuri publice.
 
Potrivit anunţului, acestea trebuie să aibă următoarele caracteristici tehnice minimale: două bucăţi picioare metalice, vopsite în câmp electrostatic negru; fiecare picior va fi prevăzut la partea inferioară cu un sistem de prindere în beton cu şuruburi; şapte bucăţi rigle din lemn de esenţă tare cu dimensiuni minime de 1.800 x 75 x 50mm, din care patru montate pe partea pentru şezut şi trei pentru spătar; riglele trebuie să fie lăcuite în două straturi cu lac lucios tip Dyomarin (sau similar).
 
În schimb, băncile de odihnă pentru staţiile de autobuz vor fi confecţionate din tablă galvanizată, vopsite în câmp electrostatic, şezutul va fi din tablă perforată, fixarea la sol se va realiza prin conexpanduri, iar dimensiunea minimă (LxHxA) va fi 1200x450x400 mm.
 
„Montarea băncilor de odihnă se va realiza prin şurub tip conexpand M8-12, în funcţie de natura suportului pe care se montează: pentru dale M8; pentru beton M10; pentru asfalt M12“, se menţionează în anunţ.
 
Ca de fiecare dată, preţul cel mai scăzut propus de agenţii economici interesaţi de acest contract va decide firma câştigătoare, ofertele acestora urmând a fi transmise până cel târziu pe 23 septembrie anul curent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii