Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:10 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urna mobilă, plimbată de la spital la penitenciar, cu popas la IPJ Constanţa

ro

06 Jun, 2016 00:00 2126 Marime text
Pe patul de spital, în penitenciar sau în arest preventiv ori la domiciliu, diverşi locuitori ai judeţului Constanţa şi-au putut exprima opţiunile în cadrul scrutinului electoral care a avut loc ieri.
 
Dacă tot am început enumerarea cu persoanele bolnave, trebuie să menţionăm faptul că, încă de vineri, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei“ Constanţa a transmis Biroului Electoral Municipal Constanţa o solicitare pentru urna mobilă. În document se menţiona că 112 persoane internate în SCJU Constanţa şi-au exprimat dorinţa de a participa la scrutinul electoral. Dorinţa le-a fost împlinită, însă, din totalul celor 112 persoane, doar 72 au şi introdus buletinul de vot în urna mobilă.

„Eliberare“ temporară din arest

O situaţie aparte a avut loc în circumscripţia electorală Năvodari. Aici, deşi era în arest la domiciliu, inspectorul ANAF Dumitru Adrian Popa a votat la o secţie amenajată în incinta Liceului „Lazăr Edeleanu“ din localitate. Deplasarea a fost posibilă ca urmare a solicitării scrise de către Popa încă de acum o săptămână, demers ce a fost acceptat de către magistraţi. Reamintim faptul că inspectorul ANAF Dumitru Adrian Popa este în arest la domiciliu, fiind acuzat de luare de mită.

Procesul electoral în Arestul IPJ Constanţa

În această dimineaţă, la ora 10.30, a început procesul electoral şi în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. Aici a fost solicitată o urnă mobilă, care a fost trimisă de la o secţie de votare din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. Aici şi-au exprimat prin vot preferinţele pentru viitoarea administraţie publică locală doar şase persoane din cel aflate ieri în Centrul de reţinere şi arest preventiv al IPJ Constanţa. Menţionăm că numărul celor cu drept de vot era mult mai mare, însă oamenii fie nu au vrut să voteze, fie erau din alte localităţi şi nu aveau dreptul legal de a participa la scrutin pe raza municipiului Constanţa.

Nicuşor Constantinescu nu a votat

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este arestat preventiv, iar starea de sănătate în care se află i-a „asigurat“ un loc în spitalul Penitenciarului Poarta Albă. Aici l-a găsit şi scrutinul electoral de duminică. Chiar dacă a fost exclus din PSD şi nu prea mai are foşti colegi de partid care să-i „simtă lipsa“, Nicuşor Constantinescu poate ar fi vrut să voteze. Însă acest lucru nu a fost posibil, fostul lider PSD având domiciliul de reşedinţă în municipiul Constanţa şi fiind arondat unei secţii de votare din cadrul Colegiului Comercial „Carol I“.

Vot după gratii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezatu, urna mobilă adusă aici a permis unor deţinuţi să aplice ştampila inscripţionată „VOTAT“ pe cele trei buletine de vot: pentru funcţia de primar, pentru Consiliul Local şi pentru Consiliul Judeţean Constanţa. Concret, au avut un cuvânt de spus în stabilirea rezultatului final al scrutinului electoral nouă deţinuţi. Botezatu a menţionat că doi dintre votanţi sunt arestaţi în Penitenciarul Poarta Albă şi şapte sunt închişi în secţia exterioară de la Valu lui Traian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii