Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 12 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

40 de contracte pe bani publici în doar doi ani. Cine este firma care a asigurat asistenţă tehnică Primăriei Medgidia (documente)

ro

03 Nov, 2016 00:00 3433 Marime text
În data de 10 mai 2010, avea loc şedinţa de deschidere a ofertelor pentru atribuirea contractului de achiziţie publică „Servicii suplimentare de proiectare, respectiv asistenţă tehnică, până la finalizarea implementării proiectului prin contractul «Servicii de proiectare extindere canalizare menajeră şi reabilitare staţii de pompare ape uzate»” pentru localitatea Medgidia, contract finanţat prin Programul Phare.
 
Invitaţia de participare a fost publicată în Portalul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP) la data de 4 mai 2010, cu numărul 9370. Comisia de evaluare, numită prin Dispoziţia numărul 2392, din data de 4 mai 2010, a fost compusă din: Dumitru Mirică - preşedinte, Valeria Nichiţuş, şef Serviciu DEL, Simona Amucileniţei, şef Programe Europene, Mirela Manole, consilier juridic şi Rodica Pătraşcu, inspector principal Serviciul Buget-Contabilitate - membri.
 
Un singur ofertant s-a arătat interesat să câştige acest contract: Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) SA. Societatea comercială a înaintat comisiei de evaluare o ofertă financiară în valoare de 5.000 de lei fără TVA şi a propus ca perioada de prestare să se încheie la data de 30 iunie 2010.
 
Întrucât a fost singurul competitor înscris în cursa pentru câştigarea contractului scos la licitaţie de Primăria Medgidia, comisia de evaluare a solicitat reducerea ofertei. În urma propunerii făcute de reprezentanţii autorităţii contractante, ISPE SA nu a acceptat nicio reducere de preţ, deoarece „s-au prestat şi alte servicii suplimentare de proiectare pe parcursul derulării contractului”, aşa cum se arată în procesul-verbal de deschidere a ofertelor nr. 9986 din data de 10 mai 2010. În acest caz, comisia de evaluare a acceptat oferta înaintată de ISPE SA şi a declarat societatea câştigătoare.

ISPE SA, campioană la contracte cu statul

Firma Institutul de Studii şi Proiectări Energetice SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are ca domeniu de activitate ingineria şi consultanţa tehnică. Are sediul social în Sectorul 2 din Bucureşti, pe bulevardul Lacul Tei. Din structura acţionariatului companiei fac parte: Romelectro SA (înfiinţată în anul 1991, cu sediul în Sectorul 2 din capitală), cu un procent de 69,19%, Ioan Dan Gheorghiu, născut în anul 1946, în Bucureşti, cu o cotă de participare în firmă de 9,77%, şi o listă de asociaţi care deţin împreună 21,04% dintre acţiuni. Ioan Dan Gheorghiu deţine şi calitatea de administrator al societăţii, alături de Mihai Pavel, membru în Consiliul de Administraţie al companiei, şi Nicolae Cristian Secosan, preşedintele CA-ului.
 
La capitolul contracte cu statul, compania a lucrat de-a lungul timpului cu numeroase autorităţi. Printre acestea se regăsesc ministere, companii naţionale, primării şi societăţi comerciale de stat. Astfel, din 15 iulie 2014 şi până în prezent, ISPE SA a obţinut 39 de contracte pe bani publici, potrivit portalului licitatiapublica.ro. Ultimul contract a intrat în palmaresul companiei în urmă cu nici o săptămână, când Complexul Energetic Oltenia SA i-a atribuit societăţii proiectul privind asigurarea expertizei tehnice pentru mai multe lucrări. Pentru că a câştigat acest contract societatea va primi de la autoritatea contractantă 27.500.000 de lei fără TVA.
De altfel, pe site-ul propriu, firma se laudă ca fiind lider de piaţă în inginerie, consultanţă tehnică şi financiară, având proiecte de referinţă în domeniile energiei şi mediului.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta anunţul de participare, procesul-verbal şi raportul procedurii aferente procedurii descrise mai sus. 
 

Sursă foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii