Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:24 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adjudecat la aproape jumătate din valoarea estimată Cum au câștigat nemții de la Hochtief Solutions un contract râvnit și de Al Stom Company (documente)

ro

25 Oct, 2014 00:00 5678 Marime text
În august 2013, Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“ atribuia un contract în valoare de aproape 80 de milioane de lei unei firme germane, contract ce avea ca obiect proiectarea și execuția reabilitării platformei de staționare a aeronavelor. Atribuirea nu a fost una simplă, având în vedere că ea a generat și o serie de contestații până la încheierea procedurii.

Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“ a lansat, în ianuarie 2013, procedura de licitație deschisă în vederea atribuirii contractului de „proiectare și executare reabilitare platforme de staționare aeronave“. După cum reiese din anunțul de atribuire, autoritatea contractantă a primit cinci oferte, dintre care doar două au fost admise. Din procesul-verbal încheiat la ședința de deschidere a ofertelor, reiese faptul că mai mulți agenți economici au solicitat mai multe clarificări privind documentația de atribuire. De departe cele mai multe astfel de solicitări au venit din partea firmei care a și câștigat, într-un final, contractul, respectiv Hochtief Solutions AG. Iată și cine au fost cei cinci agenți economici care au depus oferte: Corsan - Corviam Construcction SA (79.831.402,74 de lei), asocierea Astaldi SPA - Al Stom Company SRL - UTI Group SA (62.400.000,34 de lei), Hochtief Solutions AG (79.588.488 de lei), asocierea SCT București SA - Construcții Feroviare Iași SA - Luca Way SRL - Air Suport SRL (78.701.310,17 lei) și asocierea Emyplan SL (lider) - SCC Napoca SA - SC Team World Construct SRL (83.676.450 de lei).
 
Evaluat inițial la suma de 130.106.630 de lei, contractul a fost atribuit pentru suma de 79.588.488 de lei. Firma căreia i-a revenit contractul este, așa cum reiese din anunțul de atribuire, Hochtief Solutions AG. În prima fază, atribuirea a fost contestată de asocierea Astaldi SPA - Al Stom Company SRL - UTI Group SA. Decizia Curții de Apel a fost, însă, în final, favorabilă germanilor. Proiectul a făcut parte din Programul Operațional Sectorial Transport 2007 - 2013, „Reabilitare platforme de staționare aeronave incinta port, comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanța“.
Hochtief Solutions AG este membră a Holding-ului Hochtief. Compania germană Hochtief Solutions AG a revenit pe piața de construcții din România în anul 2006. Potrivit Registrului Comerțului, sucursala din România are ca persoane împuternicite pe Claudiu Drăgan, în calitate de director de sucursală, pe Toubartz Frank Friedrich, de asemenea, director de sucursală, și pe Thomas Krause, și el cu puteri de director de sucursală. La sfârșitul anului 2013, cifra de afaceri este de 31.278.425 de lei, profitul net zero și 66 de salariați.

Membrii comisiei de evaluare a ofertelor au fost: Gabriela Mic - președintele comisiei, Cristian Tiberiu Dragomir, Mariana Singureanu și Ilie Vladu - membri ai comisiei, Camelia Diaconu și Ioan Toanchină - membri de rezervă, Petre Dumitru și Dan Săvulescu - experți cooptați și Ștefan Adrian Teodorescu - secretar fără drept de vot.

În ceea ce o privește pe Gabriela Mic, care a avut calitatea de președinte al comisiei, aceasta figurează ca expert achiziții publice la Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“. Potrivit declarației de avere, venitul declarat aferent anului 2013 a fost de 21.876 de lei. Soțul ei, Ioan Florin Mic, este, de asemenea, angajat la aeroport, cu contract individual de muncă, în funcția de șef Serviciu Siguranță Aeroportuară, venitul acestuia, aferent anului 2013, fiind de 36.820 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii