„Cântecul lebedei“ Suspendat de Ponta din PSD şi aflat sub control judiciar, Nicuşor Constantinescu atacă vehement JUSTIŢIA (document)
„Cântecul lebedei“: Suspendat de Ponta din PSD şi aflat sub control judiciar, Nicuşor Constantinescu atacăJudecători şantajaţi?
Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța, a făcut, ieri, o serie de declarații la adresa procurorilor și a judecătorilor din România, dar și la adresa ministrului Justiției, Robert Cazanciuc. De menționat este faptul că, tot ieri, conducerea centrală a PSD a anunțat suspendarea lui Constantinescu din partid. Poate deloc întâmplător, declarațiile lui Constantinescu au fost cu atât mai dure cu cât, iată, din punct de vedere politic, el pare cumva să se apropie de finalul carierei. Astfel, președintele CJC a afirmat că atât el, cât și Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, și omul de afaceri Sorin Strutinsky ar fi victimele unor arestări preventive fără probe, ceea ce, în opinia sa, reprezintă un abuz. În acest sens, Constantinescu a acuzat așa-numitul binom DNA-SRI, aripa Coldea care, susține el, practică arestări preventive fără probe. Aflat sub control judiciar, Nicușor Constantinescu a făcut referire la judecătoarea Corina Jija, care, în opinia lui, l-ar menține pe Mazăre în arest preventiv fără probe. Mai mult, social-democratul suspendat a afirmat că magistrații sunt terorizați și șantajați de binomul DNA-SRI pentru a da sentinţe în absența probelor.Procurorul Bodean şi ministrul Cazanciuc, ţinte pentru Constantinescu
În același context, social-democratul suspendat din partid și aflat, nota bene!, sub control judiciar, a subliniat că, din punctul său de vedere, procurorul constănțean Andrei Bodean nu le face dosare decât lui și fostului primar Radu Mazăre. Cât despre Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, Constantinescu susține că acesta ar fi tolerat o serie de abuzuri făcute de Justiție, dar și că, în mod cert, în maximum două, trei zile, el va pleca de la conducerea Ministerului Justiției.Menţionăm că declaraţiile lui Nicuşor Constantinescu reprezintă cel mai dur atac pe care un om politic aflat sub control judiciar şi-l asumă în ultima vreme. Nu este însă pentru prima dată când social-democratul, acum suspendat, îi atacă pe magistraţi, a căror victimă s-a considerat întotdeauna.
„O să mor în picioare“
În altă ordine de idei, Nicușor Constantinescu a declarat că nu și-a dat demisia nici din funcția de președinte executiv al PSD Constanța, nici din partid, dar și că nici nu are de gând să o facă vreodată. „Eu nu m-am născut în genunchi. M-am născut în picioare și o să mor în picioare. Nu mi-am dat demisia și nu mi-o voi da vreodată. Probabil că de azi sunt suspendat“, a mărturisit, oarecum lacrimogen, Nicuşor Constantinescu. Amintim însă că, ieri dimineaţă, conducerea centrală a PSD a dat publicității o decizie semnată de liderul național al PSD, Victor Ponta, precum și de secretarul general al partidului, Andrei Dolineaschi, în care se precizează că Nicușor Constantinescu „este suspendat din calitatea de membru de partid până la întrunirea Consiliului Județean Constanța“. Decizia centrală a PSD vine după ce Biroul Permanent Județean al PSD Constanța anunța, pe 24 aprilie, că, în urma unei şedinţe, s-a decis că Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte executiv, hotărâre care venea pe fondul rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD. Potrivit acestei rezoluţii, membrii care nu corespund noilor principii de integritate ale partidului sunt (auto)suspenaţi din PSD.
Totodată, reamintim și că, până ieri, Constantinescu a trimis către organizațiile PSD din județ o serie de adrese și decizii pe care le-a semnat în calitate de președinte executiv, în pofida faptului că BPJ-ul anunța, încă de acum aproape două luni, suspendarea acestuia din funcțiile politice. Ieri, Constantinescu susținea că, din moment ce decizia privind suspendarea sa din funcție a venit abia vineri, toate deciziile luate de el în această perioadă sunt statutare și legale. Nu de aceeași părere este senatorul Nicolae Moga, președintele interimar al PSD Constanța, care a tranșat problema: „Nicuşor Constantinescu este suspendat din funcţie, iar Biroul Permanent Judeţean nu l-a împuternicit să facă aşa ceva. Nu are dreptul şi nu are atribuţii. Conform statutului, orice hotărâre se ia de preşedintele desemnat, adică eu. Orice hârtie trimisă trebuie să fie semnată de mine. Ceea ce face Nicuşor este o nebunie!“.
Apel disperat către primarii PSD din judeţ
Așa cum am menționat anterior, Constantinescu a fost extrem de dur și la adresa propriilor colegi de partid, pe care i-a catalogat ca fiind lași pe motiv că nu au ieșit public să declare că ceea ce li s-a întâmplat lui și fostului edil-șef Radu Mazăre este un abuz. „Noi i-am dus unde sunt, președinți, directori... N-am văzut pe nimeni să ia o poziție publică. Toată lumea a tăcut, toată lumea a pus capul jos. Atitudinea de lașitate nu m-am așteptat să o găsesc în PSD Constanța“.
În pofida tuturor criticilor aduse colegilor săi, Nicușor Constantinescu a făcut ceea ce ar putea fi considerat un apel disperat către primarii PSD din județ, către liderii organizațiilor locale de partid în ideea de a-l sprijini pentru o candidatură la funcția de președinte al PSD Constanța. „O să merg în Conferința Județeană a PSD, o să probez tot ce am spus și sper să-mi dea dreptate“, a mărturisit social-democratul suspendat.Paradoxal, deși decizia de suspendare din calitatea de membru al PSD este semnată de doi lideri centrali, Victor Ponta și Andrei Dolineaschi, Nicușor Constantinescu nu e deloc supărat pe aceștia: „Și care-i problema? Probabil a fost presiunea moțiunii de cenzură, șantajați de partenerii de coaliție, UNPR-ul, care urmărește să câștige electoral Constanța“, a mai menționat președintele CJC.
Nu mai puțin important, Constantinescu a afirmat și că 22 dintre primarii constănțeni nu ar dori să mai candideze la proximele alegeri locale, pe motiv că ar fi terifiați de modul în care, la ora actuală, acționează Justiția. Cu toate acestea, Constantinescu a refuzat să dea numele vreunuia dintre acești primari.
Nu este de trecut cu vederea faptul că, ieri, judecătoarea Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, a decis ca Nicuşor Daniel Constantinescu să rămână sub control judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată în dosarul în care şeful CJC a fost deferit Justiţiei pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. Pe durata controlului judiciar, Constantinescu nu are voie, printre altele, să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
Interesant, niciun membru din BPJ al PSD Constanța, niciun parlamentar PSD de Constanța și niciun primar social-democrat nu a fost, ieri, alături de Nicușor Constantinescu. Mai singur ca niciodată din punct de vedere politic, acesta din urmă a dat senzația unei ultime conferințe politice.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp