Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:15 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanţei, călugării budişti şi DNA-ul Mazăre s-a ales cu un nou dosar penal pentru „amărâţii“ din Henri Coandă

ro

25 Mar, 2014 00:00 9627 Marime text
Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a anunţat, ieri, că are un nou dosar penal. Este vorba, susţine edilul-şef, despre locuinţele din campusul social Henri Coandă. „Am aici adresa primită de la DNA, pe numele regiei Consiliului Local, care s-a ocupat de construcţia cartierului Henri Coandă, şi în care ni se cere, de la DNA Bucureşti, în urma soluţionării dosarului - alt dosar am -, să trimitem până la data de 25 martie contractul de achiziţie, precum şi toate documentele aferente procedurii de achiziţie publică referitoare la acest contract”, a declarat Mazăre.

Şeful administraţiei publice locale constănţene a ţinut să facă o paralelă între situaţia sa şi cea a democrat-liberalului Adriean Videanu, despre care ziarul „România liberă“ scria, în urmă cu exact un an, că pe vremea în care a fost primar general al capitalei ar fi ajutat un om de afaceri să-şi vândă apartamentele de lux. „Am pregătit materiale pentru a vă oferi câteva elemente comparative. Eu am făcut 907 unităţi locative cu aproximativ 7 milioane de lei şi domnul Videanu a cumpărat 143 de unităţi locative cu 18 milioane de lei. Eu am construit pe metrul pătrat cu 286 de euro, domnul Videanu a cumpărat cu 18 milioane de lei“, a precizat Mazăre.
 
„Trebuie să respect toate procedurile, că altfel mă leagă“

Conform spuselor edilului-şef, acest nou dosar are numărul 2/P/2014. Mazăre a precizat că, până la acest moment, DNA nu ar fi chemat pe nimeni la audieri, dar că hârtiile solicitate vor fi trimise la Bucureşti.
Întrebat câte dosare are, în total, la DNA, şeful municipalităţii constănţene a mărturisit că nu le mai ţine socoteala: „Nu mai ţin socoteala dosarelor la DNA. Sunt ca călugării (sic!) budişti, care nu sunt ca ai noştri, pe toată viaţa. Îşi dau hainele şi îşi pun roba portocalie şi stau călugări trei luni, cinci ani, cât vor, după care ies în civilie. Aşa sunt şi dosarele mele. Apar, dispar… Nu mai pot să ţin socoteala“.
Chiar dacă are probleme cu DNA-ul din cauza locuiţelor pentru amărâţi, aşa cum chiar primarul îi numeşte pe constănţenii din Henri Coandă, Mazăre a anunţat, ieri, că administraţia locală este „în proceduri de licitaţie penru celălalt cartier“. „Am făcut o procedură, dar, din păcate, nu s-a prezentat niciun constructor, pentru că, la preţurile astea, profitul e ca şi inexistent. Am început a doua procedură, dar trebuie să respect toate procedurile, că altfel mă leagă“, a explicat Radu Mazăre.
 
Tandemul Mazăre - Nicuşor, sub lupa DNA?

De la începutul acestui an, primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, s-au aflat constant sub lupa DNA. În ceea ce-l priveşte pe Mazăre, este al doilea dosar penal din 2014. Amintim că, pe data de 5 februarie, Mazăre anunţa că a aflat, oficial, că este suspectat de „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi de două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice”. În acelaşi dosar sunt suspectaţi Ion Marica şi Ramona Dospinescu, în sarcina cărora, potrivit procurorilor DNA, s-au reţinut următoarele infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice.
Cât despre Nicuşor Constantinescu, mai-marele CJC, amintim că, în cursul săptămânii trecute, el a fost reţinut pentru 24 de ore şi, ulterior, pus în libertate sub control judiciar. Conform procurorilor DNA, social-democratul este cercetat penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru 21 de infracţiuni contra intereselor persoanelor.
Asta după ce, pe data de 15 ianuarie, preşedintele CJC fusese dus, mai mult cu forţa, la sediu DNA - Serviciu Teritorial Constanţa, pentru declaraţii. În acel dosar, conform DNA, în sarcina preşedintelui CJC s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale cu consecinţe deosebit de grave.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Unul 25 Mar, 2014 14:03 Mai sunt 7 zile.