Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR decide azi Cine aşteaptă de la Constanţa dezincriminarea abuzului în serviciu

ro

15 Jun, 2016 00:00 2697 Marime text


Judecătorii din cadrul Curţii Constituţionale vor analiza azi excepţia de neconstituţionalitate în privinţa articolului din Codul Penal care pedepseşte abuzul în serviciu.
 
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a declarat că dezincriminarea abuzului în serviciu ar face imposibilă recuperarea prejudiciilor produse prin săvârşirea acestei infracţiuni şi a căror valoare s-a ridicat, anul trecut, la 620 de milioane de euro.
 
„Astăzi, în DNA avem peste 7.200 de dosare. Peste 3.100 de dosare au ca obiect infracţiuni de abuz în serviciu. Deci, 42% din activitatea DNA de astăzi se bazează pe investigarea unor fapte de abuz în serviciu. Dacă această infracţiune va fi dezincriminată, vom ajunge în situaţia în care procurorii vor face mai mult o chestiune administrativă, de a închide aceste dosare. Dar consecinţa cea mai gravă, din punctul meu de vedere, vine atunci când vorbim de urmarea care se întâmplă în aceste situaţii, şi anume prejudiciile care sunt create“, a mai menţionat Laura Codruţa Kovesi, la postul de televiziune Digi24.
 
Excepţia de neconstituţionalitate mai sus precizată a fost invocată şi de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În cazul în care abuzul în serviciu va fi dezincriminat, de la Constanţa, ar putea scăpa de acuzaţii atât Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cristian Zgabercea, fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa şi actual producător general al TVR, Constantin Racu, fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei Patrimoniu din Primăria Constanţa, Constantin Chera, fost director al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Ionel Bucur, director al Centralei Nuclearoelectrice (CNE) Cernavodă, Elena Marinela Negulici, director economic al CNE Cernavodă, la data faptelor, director economic al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica Bucureşti, Ionel Encică, membru al comisiei de evaluare a ofertelor şi şef Serviciu Protecţie fizică şi informaţii clasificate în cadrul CNE Cernavodă, dar şi Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii