Credeaţi că aţi scăpat? Taxa de linişte din Constanţa se va achita în continuare. Cel puţin până în septembrie (document)
Credeaţi că aţi scăpat?: Taxa de linişte din Constanţa se va achita în continuare. Cel puţin până în
07 Jun, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3549
Marime text
La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, ieri, primul termen în dosarul în care Consiliul Local al municipiului Constanţa încearcă să anuleze decizia judecătoarei Laura Dan Opariuc, din Tribunalul Constanţa, care a anulat celebra taxă de linişte din Constanţa, Mamaia şi Satul de Vacanţă. Cauza se află pe masa judecătorilor Revi Moga, Ramona Poppa şi Nicolae Stanciu, din Curtea de Apel Constanţa. Decizia magistraţilor va fi definitivă. Ieri, dosarul a fost amânat pentru data de 12 septembrie.
Taxa de linişte este încasată de aproape 13 ani de la toţi operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice care desfăşoară activităţi economice pe raza municipiului Constanţa, în staţiunea Mamaia şi în Satul de Vacanţă, indiferent de locaţia acestora.
Pe data de 21 decembrie 2015, taxa de linişte a fost anulată de Laura Dan Opariuc, în urma unui demers al Asociaţiei Constanţa Ia Atitudine (ACIA).
În motivarea deciziei, magistratul a consemnat, printre altele, că „este absurd şi lipsit de orice fundament legal să se instituie o taxă pentru respectarea unor dispoziţii prevăzute şi sancţionate prin legi speciale şi pentru ca organele care au anumite atribuţii legale în acest sens să-şi respecte şi să-şi îndeplinească aceste atribuţii“.
„(…) Taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă, deşi, prin denumirea ei, arată că este destinată creşterii gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice, nu este percepută pentru funcţionarea unui serviciu public local, creat în interesul persoanelor fizice şi juridice, ci în interesul exclusiv al Municipiului Constanţa, pentru paza unor bunuri publice, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi faptelor ilicite, antisociale, manifestate prin cerşetorie, furturi, tâlhărie şi prostituţie, pentru combaterea comerţului stradal neorganizat, prevenirea depunerilor de moloz şi gunoi menajer şi pentru prevenirea lipirii de afişe pe faţadele clădirilor, stâlpi şi copaci, iar acestei taxe nu îi corespunde nicio contraprestaţie în folosul reclamantului“, potrivit documentului mai sus precizat.
Motivarea deciziei Laurei Dan Opariuc poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
Decizie istorică!
Aşa cum arătam şi mai sus, cauza se află pe masa judecătorilor Revi Moga, Ramona Poppa şi Nicolae Stanciu, din Curtea de Apel Constanţa. În luna martie, cei trei magistraţi au luat o decizie istorică! Ei au anulat contractul de cedare a dreptului de folosinţă a pavilionului românesc în favoarea unui offshore din Cipru.Exclusiv - Contractul prin care România a cedat pavilionul românesc unui offshore din Cipru, ANULAT DEFINITIV
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii