Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:11 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să eviţi amenzile de circulaţie în concediu. Greşeli uşor de ocolit în trafic

ro

27 Jul, 2016 00:00 3052 Marime text
 
 
În anotimpul cald, mai mult decât în orice altă perioadă a anului, şoferii sunt predispuşi la a primi amenzi de circulaţie. Cauzele sunt numeroase, însă oboseala provocată de multele drumuri pe care le au de făcut, graba sau neatenţia îi împing pe mulţi la a lua amendă.
 
Cu toate că unele dintre greşeli pot fi trecute cu vederea, altele se lasă cu amenzi usturătoare. Astfel, nu ne rămâne decât să ne protejăm respectând regulamentul. Pe site-urile de specialitate sunt făcute liste întregi cu fapte pentru care poţi primi amenzi uriaşe. ZIUA de Constanţa a selectat unele dintre cele mai importante.
 
Prin urmare, nesemnalizarea schimbării direcţiei de mers poate încurca pe ceilalţi şoferi, dar poate şi provoca accidentele. Atunci când suntem în trafic vedem foarte des că nu toţi respectă această regulă banală. Astfel, pentru a evita un astfel de eveniment, direcţia de mers trebuie semnalizată.
 
Şoferii începători sunt obligaţi să ţină un an de zile, pe parbriz (dreapta jos) şi pe lunetă (stanga jos) semnul de începător. Însă, unii „uită“ acest aspect considerându-se probabil prea avansaţi, pe când alţii uită să-l dea jos după un an, considerându-se veşnic începători. Abuzul se pedepseşte, spun specialiştii.
 
În cazul în care eşti unul dintre şoferii care forţează culoarea galbenă a semaforului ar trebui să încetezi. Poţi fi sancţionat cu două sau trei puncte-amendă, sau chiar reţinerea permisului.  
 
De asemenea, şoferul poate fi sancţionat cu două sau trei puncte amenda dacă plăcuţele de înmatriculare sunt murdare astfel încât să nu se poată descifra numărul de înmatriculare sau dacă sunt deteriorate.
 
Cu toate că deja este o regulă de care toată lumea ştie, vorbitul la telefon în timpul condusului fără hands free este interzis. Aceasta a fost concepută pentru a combate accidentele. Nici nu mai trebuie să spunem cât de importantă este purtarea centurii de siguranţă.

 
Oamenii legii pot da amenzi - patru sau cinci puncte-amendă, atunci când ai muzica dată prea tare. Specialiştii spun, de asemenea, că Codul Rutier prevede dotarea maşinii cu o trusa medicală de prim ajutor, stingător şi două triunghiuri reflectorizante, toate omologate. Dacă nu le ai, eşti sancţionat cu patru/cinci puncte-amendă.
 
O altă regulă este aceea de a nu ignora trecerile pentru pietoni. Şoferii care ignora această regulă riscă patru/cinci puncte-amendă şi o suspendare a dreptului de a conduce pentru 30 de zile. Totodată, dacă circuli cu permisul expirat, rişti între şase şi opt puncte-amendă.
 
Dacă montezi lumini de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii neomologate (ex: folii negre pentru parbriz), rişti şase şi opt puncte-amendă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii