Inculpații din dosarul „Mafia cărnii“, trimiși în judecată Carnea stricată comercializată a fost distribuită și în Constanța
Inculpații din dosarul „Mafia cărnii“, trimiși în judecată: Carnea stricată comercializată a fost distribuită
30 Dec, 2014 00:24
ZIUA de Constanta
3929
Marime text
Inculpaţii din dosarul supranumit "Mafia cărnii" au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, ei fiind acuzaţi că ar fi prejudiciat statul cu peste 24,6 milioane de lei, folosindu-se de evaziune fiscală, spălare de bani sau dare şi luare de mită. Dosarul a fost trimis pentru a fi soluţionat de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, anchetatorii punând sechestru pe mai multe bunuri ce aparţin inculpaţilor, pentru a fi recuperat prejudiciul adus statului
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au trimis în judecată în acest dosar pe Andrei Sileanu pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, participaţie improprie sub forma instigării, la săvârşirea infracţiunii de transmitere fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate, în scopul săvârşirii de infracţiuni. În acelaşi dosar vor fi judecaţi şi Sorin Seleşiu şi Bogdan-Radu Curticiu, pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, comercializarea de produse alterate şi cumpărare de influenţă.
În lună martie, una din firmele care au fost controlate de polițiștii judiciariști, coordonați de procurori DIICOT, în scandalul cărnii alterate a fost tocmai Michelangelo, cu sediul în localitatea Baciu, lângă Cluj. Procurorii DIICOT au descins la magazinul Michelangelo din Cluj, de unde au ridicat mai multe acte și înscrisuri. Michelangelo SRL este una din cele mai mari firmăe din judeţul Cluj în domeniul comerţului cărnii şi produselor din carne. Înfiinţată în 2002, în 2007, societatea a scos pe piaţă şi produse din lapte. În martie 2009 existau deja 15 magazine Michelangelo în oraşele Cluj-Napoca, Bistriţa, Oradea, Alba Iulia, Turda şi Dej. Potrivit datelor financiare, în 2012 firma avea o cifră de afaceri netă de 37,7 milioane de lei, dar a încheiat anul cu pierderi de 257.219 lei. Directorul executiv al firmei Michelangelo este Radu Bogdan Curticiu, în vârstă de 35 de ani.
Firma cu sediul în municipiul Constanţa, pe strada Interioară (depozit carburanţi) numărul 3, se ocupă de comerţul cu ridicată al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat. A&O Maritime Trading SRL este condusă de Sorin Ioan Oltean şi de Anton Traian Antoniadis, fiul lui Eftimie Antoniadis, fostul preşedinte al comunităţii elene „Elpis” din Constanţa. Potrivit DIICOT, la momentul efectuării primelor percheziţii n această cauză, societatea A&O Maritime Trading SRL Constanţa ar fi cumpărat şi apoi revândut tone de produse.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au trimis în judecată în acest dosar pe Andrei Sileanu pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, participaţie improprie sub forma instigării, la săvârşirea infracţiunii de transmitere fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate, în scopul săvârşirii de infracţiuni. În acelaşi dosar vor fi judecaţi şi Sorin Seleşiu şi Bogdan-Radu Curticiu, pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, comercializarea de produse alterate şi cumpărare de influenţă.
Listă lungă de inculpaţi
Alți inculpați în aceeași cauză sunt și Ana Drelciuc, Daniela Georgeta Grumăzescu, Ştefan Aldulescu, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Alte patru persoane - Răzvan-Gabriel Malciu, Nicoleta-Gabriela Sileanu, Berbecaru Nicoleta-Mariana, Andrei-Valentin Calotă (fost Băceanu) - urmează să fie judecate pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi complicitate la comiterea infracţiunii spălare de bani. Totodată procurorii l-au trimis în judecată şi pe Cristian-Mirel Ciocoiu. În acelaşi caz, vor fi judecaţi şi Levente Csete, Aron-Marin Panc, Dorin-Ioan Micle şi pe Nicolae-Marius Onica. Oana Chiriţă urmează să fie judecată pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.Una din cele mai mari firme clujene – Michelangelo SRL şi carnea stricată
Pentru comercializare de produse alterate au fost trimişi în faţa instanţei Ioana-Doina Curticiu şi Nora-Anamaria Păcurariu, Ionel-Călin Ghîţ, acesta urmând a fi judecat şi pentru abuz în serviciu. În caleaşi dosar va mai fi judecat şi Olimpiu-Mircea Lucaciu, pentru comiterea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Alte trei firme - Michelangelo SRL, Gidacom SRL şi Medasimpex SRL - urmează fie judecate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.În lună martie, una din firmele care au fost controlate de polițiștii judiciariști, coordonați de procurori DIICOT, în scandalul cărnii alterate a fost tocmai Michelangelo, cu sediul în localitatea Baciu, lângă Cluj. Procurorii DIICOT au descins la magazinul Michelangelo din Cluj, de unde au ridicat mai multe acte și înscrisuri. Michelangelo SRL este una din cele mai mari firmăe din judeţul Cluj în domeniul comerţului cărnii şi produselor din carne. Înfiinţată în 2002, în 2007, societatea a scos pe piaţă şi produse din lapte. În martie 2009 existau deja 15 magazine Michelangelo în oraşele Cluj-Napoca, Bistriţa, Oradea, Alba Iulia, Turda şi Dej. Potrivit datelor financiare, în 2012 firma avea o cifră de afaceri netă de 37,7 milioane de lei, dar a încheiat anul cu pierderi de 257.219 lei. Directorul executiv al firmei Michelangelo este Radu Bogdan Curticiu, în vârstă de 35 de ani.
Sorin-Ioan Oltean, acţionar al A&O Maritime Trading, sub lupa oamenilor legii
Carnea comercializată de cei trimiși în judecată în această cauză au vândut carne și în județul Constanța. Din referatul de arestare al DIICOT reiese că întreaga operaţiune care a adus statului o pagubă de peste 23 milioane de lei era condusă de Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu, patron al firmei clujene Michelangelo. Potrivit unei anchete a EVZ.ro, importul cărnii se făcea prin 12 firme ai căror asociaţi erau oameni cu posibilităţi materiale reduse, români şi străini. Prin aceste firme se cumpăra marfa de pe piaţa externă cu ajutorul Oanei Chiriţă, reprezentant al firmei Balcarn Trading, cu sediul în Cipru. Carnea era transportată în ţară, cu complicitatea unor firme de transport. La Vama Vârşnad, TIR-urile treceau graniţa pe tura comisarului şef Marius Onica, de la Poliţia de Frontieră Arad. Acesta era sunat de Sileanu, care îi spunea numerele de înregistrare ale TIR-urilor. Ofiţerul nici nu le înregistra măcar. Marfa era vândută, apoi, către alte patru firme-tampon, şi ajungea la beneficiarul real, Michelangelo. Cantităţile uriaşe de carne ajungeau apoi direct la patru mari distribuitori regionali. Pe lista celor urmăriţi penali se află: Ana Drelciuc, patroana Medasimpex, din judeţul Neamţ, soţii Daniela şi Gheorghe Grumăzescu, acţionari la Gidacom, judeţul Iaşi, Horaţiu Bonea - consilier al europarlamentarului Ovidiu Silaghi şi patron al Bonvi Impex, din judeţul Satu Mare, şi Sorin-Ioan Oltean, acţionar al A&O Maritime Trading, din judeţul Constanţa.Firma cu sediul în municipiul Constanţa, pe strada Interioară (depozit carburanţi) numărul 3, se ocupă de comerţul cu ridicată al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat. A&O Maritime Trading SRL este condusă de Sorin Ioan Oltean şi de Anton Traian Antoniadis, fiul lui Eftimie Antoniadis, fostul preşedinte al comunităţii elene „Elpis” din Constanţa. Potrivit DIICOT, la momentul efectuării primelor percheziţii n această cauză, societatea A&O Maritime Trading SRL Constanţa ar fi cumpărat şi apoi revândut tone de produse.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii