Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infracţiuni judiciare

ro

06 Feb, 2013 23:27 1153 Marime text
Poliţiştii din Istria au fost sesizaţi de către o localnică despre faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o locuinţă, de unde au sustras cantitatea de 300 kg porumb, cauzând un prejudiciu în valoare de 450 de lei. Deplasaţi la faţa locului, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe Traian R., de 30 de ani, din localitate, ca fiind suspectat de săvârşirea furtului. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că persoana în cauză mai este suspectată de săvârşirea a încă trei furturi din locuinţe, comise în perioada octombrie 2012 - februarie 2013, fapte înregistrate iniţial cu autor necunoscut. Persoana în cauză este cercetată în stare de liberate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii din Hârşova i-au prins în flagrant pe I. Constantin, de 25 de ani, pe I. Nicu, de 22 de ani, şi pe I. Cătălin Marin, de 27 de ani, toţi din Hârşova, la scurt timp după ce au sustras din incinta unei societăţi un capac de canalizare cu ramă, pe care l-au spart în prealabil, cu scopul de a-l valorifica, astfel cauzând un prejudiciu de 450 de lei. Cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi distrugere sunt continuate de către poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate.

O patrulă mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Agigea şi un poliţist local a depistat şi scos din trafic un autoturism care ieşea de pe o stradă din comuna Agigea, unde fusese staţionat mai mult timp. Trecând la legitimarea ocupanţilor autoturismului, s-a stabilit că aceştia se numesc D. George de 21 de ani şi U. Marian Alexandru, de 20 de ani, ambii din Constanţa. În urma controlului autoturismului, în portbagaj au fost identificate 5 radiatoare auto, a căror provenienţă nu a putut fi justificată. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cele 5 radiatoare au fost sustrase, cu puţin timp în urmă, de la autoturisme parcate pe raza localităţii Agigea. În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de către poliţişti, cu suspecţii reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Poliţiştii din Castelu i-au identificat pe D. Levis, de 21 de ani, A. Serhan, de 21 de ani, S. Selcin, de 21 de ani, toţi din localitatea Castelu, suspectaţi de săvârşirea a patru furturi de componente metalice din anexele locuinţelor unor localnici, comise în perioada ianuarie - februarie 2013. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

În urma activităţilor de investigare efectuate, poliţiştii din Năvodari au probat şi reţinut în sarcina lui T. G., de 16 ani, şi a lui D. D. M., de 15 ani, ambii din Năvodari, săvârşirea a zece furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, comise în perioada 2011 - 2012. Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de aproximativ 9.000 de lei (cabluri de cupru, pachete de ţigări, bani etc.), din care s-a recuperat 25%. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

Poliţiştii din Topraisar au fost sesizaţi de către o localnică despre faptul că un bărbat pe care îl găzduia i-a sustras din autoturismul parcat în curtea locuinţei mai multe bunuri, în valoare totală de 3.300 lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că suspectul a valorificat bunurile, ulterior părăsind localitatea. La data de 5 februarie, în urma verificărilor, s-a reuşit recuperarea bunurilor şi predarea acestora părţii vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt în forma prevăzută de art. 210 C.pen., suspectul fiind cercetat în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii