Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:31 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări în firmele lui Youssef Laoun Ar fi fost implicat în dosarul cu prejudiciu de 30.000.000 de euro

ro

27 Sep, 2016 00:00 9237 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicată, recent, o hotărâre a Adunării Generale a Asociaţilor Agrisol International RO SRL. Astfel, Sareles International Limited, firmă cu sediul social în Cipru, Charbel Laoun, cetăţean cu dublă cetăţenie - libaneză şi română, Youssef Laoun, cetăţean libanez şi, în calitate de invitat, SES Holdings SAL, societate din Liban, au hotărât cesiunea de către Sareles International Limited către SES Holdings SAL. Prin urmare, s-a aprobat cooptarea SES Holdings SAL ca nou asociat al societăţii.
 
Ca urmare a cesiunilor, capitalul social al societăţii va fi deţinut după cum urmează: SES Holding SAL va deţine 55 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 394.850 RON fiecare şi o valoare nominală totală de 21.716.750 RON, reprezentând 50% din capitalul social al societăţii, Charbel Laoun va deţine 27 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 394.850 RON fiecare şi o valoare nominală totală de 10.660.950 RON, reprezentând 24,55% din capitalul social al societăţii, Youssef Laoun va deţine 28 de părţi sociale cu o valoare nominală de 394.850 RON fiecare şi o valoare nominală totală de 11.005.800 RON, reprezentând 25,45% din capitalul social al societăţii.
 
De asemenea, tot în Monitorul Oficial al României a fost publicată o hotărâre a Adunării Generale a Asociaţilor Maria Group SRL. Astfel, El Khalil Raji, cetăţean român, El Khalil Jihad, cetăţean libanez, Youssef Laoun, cetăţean libanez, Sarkis Sarkis, cetăţean libanez, şi, tot în calitate de invitat, SES Holdings SAL, din Liban, au decis aprobarea cesiunii de către Sarkis Sarkis către SES Holdings SAL. Ca urmare a cesiunii, Sarkis Sarkis nu va mai deţine calitatea de asociat în Maria Group SRL, iar SES Holdings SAL a fost cooptat ca nou asociat.
 
Prin urmare, capitalul social al Maria Group SRL va fi deţinut după cum urmează: Raji Khalil va deţine 15.180 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 RON fiecare şi o valoare nominală totală de 151.800 RON, reprezentând 5% din capitalul social al societăţii, Jihad El Khalil va deţine 86.020 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 RON fiecare şi o valoare nominală totală de 860.200 RON, reprezentând 28,334% din capitalul social al societăţii, Youssef Laoun va deţine 101.200 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 RON fiecare şi o valoare nominală totală de 1.012.000 RON, reprezentând 33,333% din capitalul social al societăţii, iar SES Holdings SAL va deţine 101.200 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 RON fiecare şi o valoare nominală totală de 1.012.000 RON, reprezentând 33,333% din capitalul social al societăţii.

„Mafia libaneză a cerealelor“

În 22 august 2012, lucrătorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descins la mai multe locaţii din judeţele Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Timişoara, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti, fiind vizat un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani. Aşa suna comunicatul emis de structura centrală a DIICOT.
 
La acea dată, lucrătorii DIICOT au efectuat 56 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţele învinuiţilor. Drept capi ai acestui grup infracţional organizat au fost identificaţi El Khalil Jihad şi Youssef Laoun. Mai precis, Structura Centrală a DIICOT a vizat grupul de firme „Maria“, în fapt „Maria Trading“, „Maria Group“ şi „Maria Cereale“.
 
Procurorii DIICOT au declanşat atunci urmărirea penală împotriva a 19 persoane suspectate a face parte din „mafia libaneză a cerealelor“, aşa cum spunea presa la momentul respectiv.
 
„În perioada 2010 - 2011, învinuiţii au realizat exporturi masive de cereale, prin disimularea provenienţei reale a mărfurilor. Astfel, deşi cerealele proveneau din Turcia/Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România şi le exportau către ţări extra-comunitare în scopul de a obţine de la statul român deduceri nelegale de TVA. Învinuiţii realizau operaţiuni de export al unor cantităţi mult mai mari de cereale decât cele menţionate în documentele vamale de export, în această modalitate realizându-se ascunderea sursei impozabile şi externalizarea sumelor de bani reprezentând venituri ale societăţilor exportatoare. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 30.000.000 de euro. La sediul DIICOT au fost conduse 20 de persoane în vederea audierii“, se mai arată într-o informare a DIICOT.

Citeşte şi

Jihad, Trandafir şi Ghebaur, reprezentanţii Constanţei
Dosarul cu prejudiciul de 30.000.000 de euro, în lucru de un an la DIICOT



Coleg cu libanezii de la Maria Trading SRL
Afaceristul constănţean Liviu Şerban Ghebaur, de la DIICOT la Tribunalul Bucureşti
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii