Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:42 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa, într-un dosar cu prejudiciu de 22,5 milioane de euro Afaceristul libanez Said Baaklini, din nou în colimatorul organelor de anchetă

ro

19 Apr, 2013 00:00 2582 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au anunţat, ieri, destructurarea unui „grup infracţional organizat, constituit din şapte persoane, cetăţeni români, libanezi şi italieni, specializat în obţinerea unor beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani”. În acest sens, organele de anchetă au efectuat, ieri dimineaţă, 16 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Buzău, Constanţa, Gorj şi Botoşani, la locuinţele membrilor grupării şi la sediile societăţilor comerciale controlate de către aceştia.
Presupusul cap al grupului infracţional este deja judecat, în Bucureşti, alături de Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, precum şi de şefii UCM Reşiţa.
Potrivit datelor oficiale, date publicităţii de DIICOT, în fapt, se reţine că „liderul grupării, învinuitul Said Baaklini, 50 de ani, cetăţean libanez, în mod direct sau prin persoane interpuse, a utilizat mai multe societăţi comerciale din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a creat circuite financiare fictive, procedând la efectuarea de operaţiuni comerciale nereale - livrări intracomunitare, achiziţii şi re-vânzare imobile sau alte bunuri, în principal motoare electrice, fără plata obligaţiilor către bugetul de stat”. „Prin activitatea infracţională a membrilor grupării”, mai precizează ofiţerii, „bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22,5 milioane de euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA”. Ieri, la sediul DIICOT - Structura Centrală urmau să fie aduse 11 persoane, procurorii urmând a dispune măsurile legale faţă de învinuiţi, după finalizarea audierilor.
La aceste momente, Said Baaklini este judecat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 în dosarul cunoscut generic „UCM Reşiţa”, alături de Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, şi de Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa. Cei mai sus precizaţi au fost încătuşaţi, ei fiind puşi în libertate de judecători la data de 18 februarie 2011, aceştia înlocuind măsura arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. Tot atunci, magistraţii i-au impus lui Baaklini să nu se apropie de colegii inculpaţi Chebuţiu, Preda şi Bogatu şi să nu comunice cu aceştia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii