Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:51 04 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța 19 septembrie 2016 A fost ca, zilele astea, la Timișoara. Acoperișuri zburătoare, macara doborâtă, străzi inundate. Doar morți nu (galerie foto+video)

ro

19 Sep, 2017 07:37 9628 Marime text
Ziua de 19 septembrie 2016 va fi una pe care locuitorii județului Constanța nu o vor uita prea curând. Aproape-aproape, a fost ca zilele astea, la Timișoara.
Doar că nu au fost morți și răniți.

Cam toată ziua a fost un județ, parțial, paralizat.

Dis de dimineață Aministrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben pe care a transformat-o imediat în Cod Portocaliu pentru localitățile Constanța, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, Agigea, Bărăganu, Cumpăna, Lumina, Poarta Albă, Topraisar, Valu lui Traian.

S-au prognozat, și s-au adeverit descărcări electrice, averse din care se vor totaliza peste 35 l/mp, intensificari de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii.


Și parcă la un semn au început ploile torențiale și furtunile, însoțite de descărcări electrice.

Probleme au fost la Constanța, Făclia, Medgidia, dar și la Castelu, Nisipari, Dorobanțu și Nazarcea.

În cartierul KM 4-5 o bucată de acoperiș de la o mansardă a fost smulsă de vântul puternic și doborâtă peste o mașină, susțin locuitorii din zonă.

S-a circulat cu mare dificultate și în afara municipiulul Constanța. În Lazu, coloana de mașini pe sensul de mers spre Constanța se întindeau pe mai câțiva kilometri.


Un panou publicitar a căzut pe carosabil în zonă Gării CFR Constanța, și un stâlp este căzut pe strada Unirii și o macara în șantierul naval.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice nefavorabile ce au avut loc la nivelul județului Constanța, au intervenit echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și ale SC RAJA SA.
 
Potrivit situației comunicate, echipele de intervenție au acționat pentru degajarea arterelor rutiere, a autoturismelor blocate în trafic și evacuarea apei din gospodării.

 Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, a intervenit la:


Arbori căzuți în municipiul Constanța – 11

Arbore căzut pe DN 39, între localitățile Lazu și Agigea, cu blocarea benzii I de circulație

Acoperiș de bloc smuls, în zona Billa Bulevardul Ferdinand, interesecţie cu strada Mihai Viteazu – degajare cinci autoturisme, șapte persoane

Strada Soveja, zona Delfinariu – șase autoturisme

degajate Strada Baba Novac, evacuare apa din gospodării cu o autospecială şi cinci subofiţeri

Strada Interioară nr.3, la Hala depozit fier forjat – evacuare apa cu o autospecială şi cinci subofiţeri

Bulevardul 1 Mai nr. 54, s-a intervenit pentru asistenţă persoană

Bulevardul 1 Mai nr. 58, s-a intervenit pentru evacuarea apei cu o autospecială si patru subofiţeri

Bulevardul I.C. Brătianu nr. 8, s-a intervenit pentru evacuarea apei cu o autospecială si patru subofiţeri Gradiniţa nr. 33,

s-a intervenit pentru evacuarea apei cu o autospecială și patru subofiţeri Şoseaua din vii nr. 29,

s-a intervenit pentru evacuarea apei cu o autospecială și patru subofiţeri Strada Verde şi strada Nordului,

s-a intervenit pentru evacuarea apei cu o autospecială și patru subofiţeri Strada Egretei, bloc C5, strada Călimani, strada Elena Cuza, nr. 18, strada
Mitropolit Dosoftei, nr. 33, strada Munţii Tatra, strada Sary Ahile, nr. 2, strada Vasile Conta nr. 6

În Valu lui Traian – strada Amurgului nr. 2 – intervenţii pentru evacuarea apei din zonă

În Cernavodă – trei inundaţii, degajare două autoturisme – s-a intervenit cu trei autospeciale și 12 subofiţeri şi un ofiţer
În Medgidia – s-a intervenit pentru evacuarea apei la o casă cu două camere

SC RAJA SA a intervenit cu 26 de echipaje pentru degajarea apei stradale în municipiul Constanța și cu 21 de echipaje în Medgidia și Cernavodă.

La nivelul municipiului Constanța au fost înregistrate peste 40 de reclamații.
 
De asemenea, echipe aparținând serviciilor din cadrul Direcțiilor Gospodărire Comunală, Servicii Publice, Poliție Locală și Serviciului de Protecție Civilă din Primăria Municipiului Constanța au acționat pentru a remedia daunele produse.

Astfel, traficul rutier de pe șoseaua Mangaliei a fost degajat, prin ridicarea de pe carosabil a acoperișului căzut de pe blocul S.

Mai multe vidanje au tras apa și noroiul din intersecțiile: bulevardul Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Tomis cu bulevardul Alecandru Lăpușneanu, bulevardul Alecandru Lăpușneanu cu I.L.Caragiale și din alte zone în care apa acumulată a dus la îngreunarea circulației rutiere.

Pasajul de pe str. Ștefan cel Mare a fost, de asemenea, vidanjat și apoi curățat.

Patru echipe de intervenție ale Serviciului Spații Verzi, fiecare formată din șase oameni, alpiniști și țapinari, au intervenit îndepărtând de pe carosabil copacii căzuți, dar și resturile rămase de la tăierea lor.

Sursa foto si video: ZIUA de Constanta 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii