Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:06 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rochii pictate manual pentru doamnele Constanţei „Fiecare ţinută are povestea ei“ (galerie foto)

ro

10 Nov, 2014 00:00 9123 Marime text
Poate părea că, în agitaţia care ne cuprinde grabnic viaţa, în unele zile, ne abatem de la interesul pentru artă. Nu este însă cazul prietenei noastre. Marilena Sianga a studiat în Constanţa şi în Bucureşti, până a decis să se întoarcă acasă şi să pregătească pasional ţinute de excepţie pentru evenimente pe măsură.

Ce ne poţi povesti despre momentul în care ai început să desenezi?

Am început să desenez la o vârstă fragedă, ca oricare alt copil. Ţin minte că eram micuţă şi, pentru că îmi întrerupeam deseori părinţii cu întrebări, mai ales în momente inoportune, când veneau prieteni de-ai familiei în vizită, mă trimiteau în camera mea să desenez un obiect ales rapid pentru ca, apoi, după câteva ceasuri în care eu voiam să-i impresionez, apăream cu desenul, iar ei mă aplaudau aparent fascinaţi de mâzgălelile mele. Cred că cel mai important lucru pentru evoluţia unui copil spre studiul formelor şi al culorilor este curiozitatea. Curiozitatea m-a împins să-mi dezvolt simţul observaţiei şi să percep formele şi culorile ca pe nişte sentimente.

Unde şi cu cine ai aprofundat studiul noţiunilor teoretice în dezvoltarea ta ca designer?

Am urmat clasele I - VIII ale Şcolii de Artă „Nicolae Tonitza“ sub îndrumarea domnului profesor Viorel Lungu, căruia îi mulţumesc pentru răbdarea şi abnegaţia cu care a trimis lucrările pe care le-am realizat în ora de pictură, în nenumărate ţări, participând la concursuri din Finlanda, Suedia, Albania şi multe altele, de unde am primit diplome internaţionale, dar şi naţional, pe care le păstrez cu mare drag. După Şcoala de Artă, am urmat Colegiul de Artă „Regina Maria“, având ca specializare Designul Industrial, sub îndrumarea domnului profesor Constantin Grigoruţă, apoi am urmat Facultatea de Arhitectură din Bucureşti. La sfârşitul anului III, am realizat că nu aveam cum să urmez calea aceasta, astfel că m-am întors în Constanţa şi am terminat Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“.

Ce primează în evoluţia unui tânăr artist?

Ca artist, este bine să-ţi explorezi toate opţiunile pentru a realiza că ţi-ai ales într-un final ramura artistică în care vrei să evoluezi, dar şi pentru a te dezvolta şi a învăţa din mai multe profesii lucruri pe care le poţi pune în practică, adaptate la noul domeniu.

Care este povestea Glory Box?

Numele atelierului a fost inspirat din piesa „Glory box“ interpretată de Portishead, melodie în care o tânără ne spune că a obosit să se joace şi că vrea să devină femeie. Pentru mine, a fost trecerea de la artista fără griji care picta pereţi, blugi şi tablouri, la femeia responsabilă care avea să renunţe la copilărie pentru dorinţa de a creşte acel vis al copilăriei şi a evolua treptat cu ambiţie şi determinare. Căutând mai departe informaţii despre titlul piesei, am descoperit că „Glory box“ este şi denumirea în limba engleză a unui cufăr cu zestre -„Clothing & Fashion - a box în which a young woman stores clothes, in preparation for marriage“, astfel că mi s-a părut foarte potrivit pentru ceea ce avea să devină „Glory Box” - atelier de creaţie vestimentară.
Atelierul „Glory Box“, pentru mine, nu a fost o ambiţie personală, pentru că altfel aş fi făcut asta încă după terminarea liceului şi nu pot spune că în evoluţia mea am fost un om ambiţios, sigur şi lipsit de îndoieli, dar cu siguranţă pot afirma că a fost o regăsire a primei dragoste, pe care am uitat-o pe parcurs, o căsnicie după nişte relaţii incomplete, o îmbinare atât de perfectă a tot ceea ce am studiat: volume, structuri, lumini, culori, vibraţii şi totul în detalii simple, dar în acelaşi timp complexe, într-un mod delicat.

Produsele pe care le vinzi sunt articole unicat născute din inspiraţia ta sau confecţionezi şi piesa la comandă?

Îmi place ceea ce fac, pentru că am satisfacţia creaţiei, dar şi a clientului mulţumit, şi am plăcerea să lucrez alături de o echipă de oameni profesionişti care ştiu că atenţia la detalii este foarte importantă. Personal, mă ocup de doamnele care îşi doresc o ţinută pentru un eveniment, astfel că, în urma programării, timp de aproximativ o oră, discut cu clientul asupra modelului, ca formă, compus din culori, volume, vibraţie. Mă interesează să pot avea o discuţie deschisă în care vreau să descoperim ce putem pune în evidenţă, dar şi ceea ce vom încerca să ascundem subtil, în ce ne simţim mai comod şi care sunt materialele care ne avantajează. În funcţie de aceste întrebări putem compune un model şi îi oferim o gamă variată de materiale atent selecţionate pentru a îndeplini condiţiile unui produs de o calitate superioară. Fiecare ţinută are povestea ei, astfel că lucrăm şi rochii pictate manual, având astfel cliente interesate de a avea un produs unicat, dar şi de a purta o creaţie pictată manual în cele mai mici detalii.

Unde este magazinul unde cititoarele interesate pot vedea rochiile?

Atelierul Glory Box îl puteţi găsi în Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lapusneanu nr. 99, între Dacia şi Trocadero.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii