Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:19 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Admitere la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa La ce facultăţi se vor susţine probe scrise sau practice

ro

21 Jul, 2014 00:00 4997 Marime text
Universitatea „Ovidius“ Constanţa se află în plină perioadă de înscrieri pentru admiterea 2014. La studii universitare de licenţă, admiterea se face pe baza probelor scrise, a competenţelor lingvistice, vocaţionale sau practice, dar şi în urma concursului de dosare. Probe scrise şi evaluarea competenţelor lingvistice, vocaţionale şi practice sunt organizate de următoarele facultăţi: Medicină, Farmacie, Medicină dentară, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Litere, Matematică şi Informatică, Teologie, Educaţie Fizică şi Sport şi Arte.

La Facultatea de Medicină, concursul constă într-un test-grilă unic, cu 100 de întrebări (60 - Biologie şi 40 - Chimie organică). Candidaţii la Facultatea de Farmacie vor susţine un examen - probă scrisă constituită din 100 de întrebări tip grilă: 50 - Biologie clasa a XI-a, 50 - Chimie organică clasele a X-a și a XI-a. Şi cei care doresc să urmeze Facultatea de Medicină Dentară vor susţine un test-grilă, care va conţine 100 de întrebări din Biologie şi Chimie, iar candidaţii care aleg programul de studiu Tehnică dentară vor susţine o probă de aptitudini, care constă în modelaj din gips după un model dat. Pentru domeniul Ştiinţele educaţiei, programul de studii Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, candidaţii vor susţine probe de aptitudini (eliminatorii) la Comunicare în limba română, Desen, Educaţie fizică şi Muzică, cu rezultat admis/respins. Candidaţii la Facultatea de Litere vor susţine probe orale la Limba română (Engleză, Franceză, Germană). Cei care aleg Jurnalismul vor susţine o probă orală pentru testarea aptitudinilor de creativitate şi expresivitate - pondere 50% - şi o probă scrisă la Limba română - pondere 50%. Facultatea de Matematică şi Informatică, programul de studiu Informatics Computer Science, organizează un test de competenţă lingvistică la Limba Engleză. Pentru admiterea la programele de studii Teologie Ortodoxă Pastorală şi Muzică religioasă, Facultatea de Teologie, se vor organiza probe de aptitudini, notate cu admis/respins. Pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, programele de studii Educaţie fizică şi sportivă, Sport și performanţă motrică, Kinetoterapie şi motricitate specială, proba -eliminatorie - constă într-un traseu aplicativ (execuţie contra cronometru), urmată de proba 1 - atletism sau gimnastică - şi proba 2 - un joc sportiv la alegere: baschet, handbal, volei, fotbal.
 
Examene vor susţine şi candidaţii care vor să studieze la Facultatea de Arte. Astfel, candidaţii care vor un loc la Artele Spectacolului (Actorie) vor susţine o probă vocaţională şi una practică - recitarea unor versuri de genuri diferite din lirica românească şi universală şi prezentarea unei povestiri din repertoriul candidatului, verificarea aptitudinilor muzicale, ritmice, mişcare şi dans, lectură la prima vedere. La acestea se adaugă o discuţie liberă pe baza bibliografiei afişate. La Artele Spectacolului (Coregrafie), candidaţii vor susţine o probă vocaţională, o discuţie liberă pe baza unui spectacol coregrafic vizionat. La Interpretare Muzicală (Canto), candidaţii vor interpreta o arie clasică sau romantică / o melodie / un cântec tradiţional / o piesă muzicală / un lied / o melodie / o piesă muzicală / o romanţă / un cântec.

Detalii privind taxele, calendarul admiterii, al probelor şi locul de desfăşurare a probelor sunt disponibile pe site-ul admitere.univ-ovidius.ro.

Ieri, 20 iulie, la Universitatea „Ovidius“ erau înscrişi, pentru studii de licenţă, 3.221 de candidaţi, iar pentru studii de masterat, 98 de candidaţi. Situaţia pe facultăţi arată astfel: Facultatea de Medicină dentară - 187, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice - 104, Facultatea de Farmacie - 249, Facultatea de Medicină - 569, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - 222, Facultatea de Ştiinţe Economice - 382, Facultatea de Litere - 205, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - 85, Facultatea de Matematică şi Informatică - 145, Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie - 182, Facultatea de Arte - 36, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative - 297, Facultatea de Construcţii - 70, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă - 228.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii