Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:39 11 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unităţile şcolare din judeţul Constanţa se pot înscrie la competiţia naţională Erasmus+30

ro

20 Apr, 2017 00:00 2042 Marime text
Anul 2017 marchează 30 de ani de programe educaţionale de succes derulate la nivelul Uniunii Europene. Tot în acest an se împlinesc 20 de ani de când aceste programe se desfăşoară şi în România. Comisia Europeană, agenţiile naţionale Erasmus+ şi statele participante la program sărbătoresc aniversarea uneia dintre cele mai mari realizări ale Europei.
 
Erasmus+ este programul Uniunii Europene care se adresează educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului. Lansat în 1987, programul Erasmus era orientat pe schimbul de studenţi, pentru a le permite acestora să-şi facă o imagine despre viaţa şi studiile în străinătate. Ulterior, în anul 1995 s-au lansat programele Socrates şi Leonardo da Vinci, diversificând oportunităţile de finanţare către sectoarele de educaţie preuniversitară, educaţia adulţilor, formare profesională şi învăţământ superior.
 
România s-a asociat la aceste programe în anul 1997, iar primele proiecte de cooperare în domeniile şcolar şi formare profesională au început un an mai târziu, în 1998. Şcolile şi-au continuat implicarea în proiecte Comenius, Leonardo da Vinci sau chiar Grundtvig, până în anul 2013. Începând cu 2014, brandul Erasmus a fost ales să reprezinte noua generaţie de programe, sub denumirea Erasmus+. Întrucât anul 2017 este marcat de campania prin care se vor pune în valoare realizările şi impactul programului Erasmus+, ANPCDEFP lansează o competiţie în rândul şcolilor din România care au fost implicate în programele europene de cooperare pe care le sărbătorim.
 
La prima secţiune va fi acordată o distincţie specială „pionierilor“, adică tuturor acelor şcoli care au derulat proiecte Socrates şi Leonardo da Vinci în anii 1998 şi 1999. În secţiunea a doua, competiţia propriu-zisă vizează şcolile care, începând cu 1998 şi până în prezent, au derulat cel puţin zece proiecte instituţionale (Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Erasmus+) în postura de coordonator sau partener. Pentru a participa la competiţie, o şcoală care îndeplineşte condiţia de eligibilitate a celor minimum zece proiecte trebuie să completeze un formular şi să realizeze un eseu de maximum două pagini, care să ilustreze modul în care toate proiectele derulate au contribuit la dezvoltarea instituţiei şi a comunităţii sale educaţionale. Eseul va avea în conţinutul său următoarele cuvinte cheie: „cooperare“, „transformare“, „valori europene“. Termenul-limită pentru înscrieri este 30 aprilie 2017.
 
Rezultatele se vor anunţa împreună cu cele de la competiţia „Şcoala Europeană“, după data de 9 mai. Diplomele speciale şi premiile competiţiei se vor acorda în cadrul ceremoniei „Şcoala Europeană“, ediţia 2017.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii